Home » Actueel » F1 vanaf 2021 met ground effect

F1 vanaf 2021 met ground effect

De Formule 1 zal met ingang van 2021 weer ground effect introduceren op haar auto’s. Formula One Management, de FIA en de teams zijn het daarover eens geworden bij de totstandkoming van de blueprints voor de nieuwe generatie F1-auto’s. De auto’s zullen, evenals in de late jaren ’70, langs de randen van de auto met verdichtingen rijden tussen de bodemplaat en het wegdek om een onderdruk te creëren die de auto als het ware aan het wegdek zuigt. Die technologie moet ervoor zorgen dat de auto’s elkaar met meer stabiliteit kunnen naderen zonder grote verstoring van aërodynamica, want die zal door het toepassen van het ground effect juist wat worden versoberd.

De FIA, vertegenwoordigers van de technische afdelingen van de teams en een werkgroep van Formula One Management werkten in de afgelopen maanden samen aan de nieuwe reglementen.

FIA’s Hoofd Technische Zaken voor single-seaters Nikolas Tombazis legt uit waarom de sport overgaat tot ground effect.

“Wij willen het mogelijk maken dat auto’s elkaar kunnen volgen en met elkaar kunnen racen en elkaar kunnen volgen om spannendere duels te hebben. We willen banden hebben die mensen in staat stellen om met elkaar te vechten zonder dat ze slijten of maar een kort interval geven voor de persoon die in de aanval gaat.”

“De nieuwe auto’s zijn eenvoudiger dan de huidige auto’s, want heel veel van de kleinere onderdelen zijn verwijderd, vooral voor de side pods. Daarnaast zijn de voorvleugels eenvoudiger. Er is een diffuser die doorloopt tot onder de auto, een venturikanaal. Er zijn tunnels onder de sidepods van de voor- tot achterkant.”

Het ground effect werd begin jaren ’60 voor het eerst in de autosport toegepast. Chaparral-ontwerper Jim Hall pionierde ermee in CanAm. Hall plaatste een ventilator op de achterkant van de auto. Medio jaren ’70 paste Lotus-teambaas Colin Chapman, die een verleden had in de civiele techniek, het voor het eerst toe in de Formule 1, maar nu zonder ventilator. Hij ontdekte dat door het plaatsen van skirts – verticaal aangebrachte schorten langs de randen over de lengte – voor een onderdruk zorgde onder de auto die eenzelfde zuigend effect creëerde. Hij paste het toe op de uiterst succesvolle Lotus 79 uit 1978. Mario Andretti zou daarmee afgetekend de wereldtitel behalen.

F1-Planet.com