Home » Actueel » Ferrari bevestigt Leclerc voor 2019

Ferrari bevestigt Leclerc voor 2019

Ferrari heeft op dinsdag bevestigd dat ze Charles Leclerc voor 2019 promoveert naar de rol van racecoureur naast Sebastian Vettel. De 20-jarige Monegask volgt bij het team Kimi Räikkönen op, die zijn plaats bij het Sauber F1 Team zal overnemen.

Leclerc maakte, na een voorzichtige en wat lastige start, dit seizoen een spectaculaire opmars door in zijn debuutseizoen in de Formule 1. De Sauber-coureur maakte met een auto die alom wordt gezien als een uit de achterste gelederen van het middenveld, indruk met een zesde plaats in Azerbaijan, drie tiende plaatsen in Spanje, Canada en Frankrijk en een negende in Oostenrijk.

Leclerc was sinds 2016 onderdeel van de Ferrari Driver Academy. Als Ferrari won hij in 2016 het kampioenschap in de GP3 Series en een jaar later als debutant het Formule 2-kampioenschap. Tegelijkertijd werd hij als test- en reservecoureur voor het team voorbereid op de Formule 1. Met zijn glansrijke cv debuteerde hij aan het begin van dit jaar in de Formule 1 bij Sauber.

Zijn vroege resultaten bevestigden zijn enorme talent en maakten dat het deze zomer voor wijlen Ferrari President Sergio Marchionne al een uitgemaakte zaak was dat hij in 2019 voor Ferrari zou rijden. De plotselinge dood van Marchionne legde een zweem van twijfel over dat voornemen. De nieuwe CEO Louis Camillieri gaf een indicatie dat hij rust en stabiliteit wilde voor het team. In die situatie had Räikkönen goede kaarten om nog een seizoen bij het team te blijven. Een maand na de dood van Marchionne werd echter duidelijk dat die in het diepste geheim al een voorcontract overeen was gekomen met Leclerc en diens manager Nicolas Todt. De teamleiding en directie besloten die erfenis van hun betreurde president te respecteren.

Leclerc was na de bevestiging van het nieuws in de zevende hemel.

“Dromen komen uit… Ik rijd in het Wereldkampioenschap Formule 1 2019 voor @scuderiaferrari. Ik zal @scuderiaferrari eeuwig dankbaar zijn voor deze kans. Ik bedank @nicolastodt voor zijn steun sinds 2011 en mijn familie.”

Leclerc bedankte ook twee mensen die er niet meer zijn: zijn vader en Jules Bianchi, die hem in zijn jongste jaren in de karts begeleidde.

“Aan een persoon die geen onderdeel meer is van deze wereld, maar aan wie ik alles te danken heb van wat er met mij gebeurt: Papa. Aan Jules, dank voor alles wat je me geleerd hebt. We zullen je nooit vergeten em aan alle mensen die me gesteund hebben en in me hebben geloofd.”

“Ik zal harder werken dan ooit en jullie niet teleurstellen. Maar eerst is er een seizoen af te maken met een ongelooflijk team dat me de kans heeft gegeven om te vechten en mijn potentieel te laten zien. Let’s go @SauberF1Team!”

 

F1-Planet.com