Home » Actueel » Ferrari bevestigt Schumacher bij Academy

Ferrari bevestigt Schumacher bij Academy

Ferrari heeft op zaterdag bevestigd dat ze Mick Schumacher heeft aangetrokken als coureur bij de Ferrari Driver Academy. Schumacher, de zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher, treedt daarmee in de voetsporen van zijn vader, die van 2000 tot 2004 vijf wereldtitels op rij behaalde bij de Scuderia.

Schumacher voegt zich bij de Ferrari Academy bij coureurs Callum Ilott en Giuliano Alesi (eveneens Formule 2) Robert Shwartzman, Marcus Armstrong (Formule 3), Enzo Fittipaldi (FIA Formula Regional) en Gianluca Petecof (Formule 4).

Voor Ferrari-teambaas Mattia Binotto is de aanstelling van Schumacher een bijzonder moment.

“Voor iemand als ik, die hem sinds zijn geboorte kent, is er geen twijfel dat het verwelkomen van Mick bij Ferrari een bijzondere, emotionele betekenis heeft, maar we hebben hem gekozen voor zijn talent en de menselijke en professionele kwaliteiten die hem al onderscheiden, ondanks zijn jonge leeftijd.”

Mick Schumacher is heel blij met de uitverkiezing.

“Ik ben heel blij dat Ferrari een partnership met mij is aangegaan en mijn nabije toekomst in de autosport zal in rood zijn, als onderdeel van de Ferrari Driver Academy en ook als onderdeel van de Scuderia Ferrari familie.”

“Dit is weer een stap in de juiste richting en ik kan alleen maar profiteren van de immense hoeveelheid expertise die daar verzameld is. Wees er zeker van dat ik alles zal doen om daaruit te halen dat me kan helpen om mijn droom te verwezenlijken, racen in de Formule 1.”

“Het is meer dan duidelijk dat Ferrari sinds mijn geboorte een grote plek in mijn hart heeft en ook in de harten van onze familie, dus ik ben persoonlijk ook heel blij met deze kans. In deze fase is het ook tijd om mijn familie, vrienden en partners die me steeds hebben gesteund om dit te bereiken te bedanken.”

F1-Planet.com