Home » Actueel » Ferrari: Boete van $50.000 voor pitincident

Ferrari: Boete van $50.000 voor pitincident

Ferrari heeft van de stewards van de Grand Prix van Bahrein een boete van $50.000 opgelegd gekregen voor het pitincident in de 36e ronde van de race. Bij de pitstop van Kimi Räikkönen ging het heimelijk mis toen de monteurs linksachter er niet in slaagden om de zachte band van de wielophanging te verwijderen voordat Räikkönen weer op weg werd gestuurd. Bij het wegrijden werd de monteur die het wiel van de behuizing moest halen door het achterwiel overreden. Monteur Francesco Cigorini liep daarbij op twee plaatsen beenbreuken op aan het onderbeen.

Räikkönen zette de Ferrari stil in de pitstraat. Het was het tweede pitincident van Ferrari in dit weekend. Op vrijdag liet Ferrari Räikkönen al vertrekken met een los wiel. Toen nog ontsnapte het team aan een gridpenalty omdat ze volgens de stewards alle benodigde acties had genomen om het risico te beheersen. Räikkönen werd onmiddellijk geïnstrueerd om de auto stil te zetten en die gaf daar ook direct gevolg aan.

De stewards hebben die situatie echter wel mee laten wegen in de zwaarte van de boete bij het incident op zondag en nam in haar overweging ook mee dat het incident had geresulteerd in verwondingen bij het teampersoneel.

“De stewards hebben de beelden van de pitstop van Räikkönen om 19:10 uur bekeken en hebben vertegenwoordigers van het team gehoord. De stewards hebben vastgesteld dat de auto onveilig werd losgelaten in strijd met  Art. 28.13 a. Het team liet de auto vertrekken op een manier waarbij het teampersoneel in gevaar werd gebracht en het leidde tot verwondingen.”

Kimi Räikkönen baalde van de situatie.

“Als het licht op groen gaat, dan ga ik en ik kan niet zien wat er achter me gebeurt”, zei de Fin, “helaas raakte hij [de monteur] gewond, maar weet je, het is mijn werk om te gaan als het licht verandert – meer dan dat weet ik niet. ik hoop dat hij ok is.”

In een tweet betuigde Ferrari steun aan monteur Francesco Cigorini.

“Klaarblijkelijk een scheenbeen- en kuitbeenbreuk. Onze gedachten zijn bij Francesco. Hou je taai #BahrainGP”

 

F1-Planet.com