Home » Actueel » Ferrari brengt upgrade SF90 mee naar Baku

Ferrari brengt upgrade SF90 mee naar Baku

Ferrari brengt voor het komende Grand Prix-weekend in Azerbaijan de eerste upgrade van haar SF90 mee. Dat heeft het team bevestigd. Het team doet dat in een reactie op een tegenvallende seizoensstart waarin ze ondanks een veelbelovend pakket nog geen overwinning wist te behalen. In plaats daarvan wist Mercedes AMG drie dubbelzeges op rij te behalen en kijkt Ferrari na drie ronden in het Wereldkampioenschap al aan tegen een achterstand van 57 punten.

De Grand Prix van Azerbaijan is daardoor al heel vroeg in het seizoen een belangrijke race om de achtervolging in te zetten en het seizoen op de rit te krijgen. Het team doet dat naar eigen zeggen met “een paar updates” van haar SF90-pakket. De upgrade is het resultaat van zorgvuldige analyses van de drie eerste Grands Prix, die naar de aard van het circuit compleet verschillend waren, zo ook de competitiviteit van het team.

“We brengen een paar updates naar Baku als de eerste stap in de ontwikkeling van de SF90”, bevestigt teambaas en technisch eindverantwoordelijke, Mattia Binotto.

“Na drie races die zeker niet zo zijn gegaan zoals we wilden, is deze Grand Prix weer een belangrijk moment voor ons”, stelt hij.

“We hebben ons er heel goed op voorbereid, hebben alle data die we tot nu toe hebben verzameld geanalyseerd. We hebben gekeken naar gebieden waar we ons kunnen verbeteren en werken aan aanpassingen  van de setup van de auto en het power unit management naar de karakteristieken van het circuit.”

De Grand Prix van Azerbaijan is een delicate race voor de teams in de afstelling, want die kent extremen van lange rechte stukken tegen een reeks stevige bochten en een nauwe sectie bij het kasteel, bevestigt ook Sebastian Vettel.

“Het is in Baku een grote uitdaging om de juiste vleugelafstelling te vinden om goede grip te vinden voor de langzame bochten, maar ook snel genoeg te zijn op de rechte stukken, waar we heel lang volgas gaan”, legt hij uit, “dat is geen gemakkelijk compromis.”

F1-Planet.com