Home » Actueel » Ferrari: “Concept SF90 zou verkeerd kunnen zijn”

Ferrari: “Concept SF90 zou verkeerd kunnen zijn”

Ferrari heeft na opnieuw een nederlaag in de Grand Prix van Spanje toegegeven dat er structurele fouten zouden kunnen zitten in het concept van haar SF90. Het team hoopte vooraf dat ze iets van de vorm van de wintertests op Circuit de Barcelona-Catalunya zou terugvinden, maar daar was geen sprake van. De Scuderia keek in Barcelona opnieuw tegen een forse achterstand aan ten opzichte van Mercedes en moest in de race ook Max Verstappen voor zich dulden.

Teambaas Mattia Binotto verzekerde na afloop van de Grand Prix dat zijn team tot de bodem zal gaan om de oorzaken voor de tekortkomingen te achterhalen.

“We kunnen denk ik hard en goed werken. Het is nog steeds vroeg in het seizoen”, zei Binotto, “We geven nooit op. Dat is onze benadering. Dus er is heel veel te leren.”

“We zijn zeker teleurgesteld over de race. We zijn teleurgesteld over de performance in het weekend. Onze hoop was om meer te leveren. We hebben hier wat upgrades mee naar toe gebracht – aërodynamica, de motor – en we verwachtten op een of andere manier in de strijd te zijn, maar dat was niet het geval.”

“De upgrades werken. Ik denk dat we wat betreft het vermogen – in een rechte lijn goed genoeg zijn, maar we hebben zeker wat tekortkomingen in de auto die dit weekend werden uitgelicht. Het is aan ons om te begrijpen waarom, te werken, te beoordelen en te verbeteren voor de toekomst. Het kan ons alleen maar sterker maken voor de toekomst. Dat is het uiteindelijke verhaal over dit weekend.”

“We verliezen veel in elke bocht, niet alleen in de laatste sector. Het is in elke bocht dat we langzaam zijn”, zei Binotto, “we hebben veel last van onderstuur. Is dat alleen downforce of is het meer dan dat? Dat is iets dat we echt moeten analyseren en begrijpen.”

“Elke conclusie vandaag zal een verkeerde conclusie zijn. Het zal een aantal dagen duren voor we een behoorlijke analyse hebben kunnen uitvoeren om te proberen het te begrijpen. Is het een kwestie van balans? Is het een kwestie van downforce? Of is het zelfs het concept van de auto? Ik weet het niet. Ik denk dat we het antwoord niet hebben en ik zou er niet langer over door willen gaan.”

Gevraagd of het rampzalig zou zijn als het team het verkeerde concept had gekozen, stelt hij:

“Ik denk niet dat het een ramp is als je je als team verbetert. Zoals ik vaak zeg, we zijn een jong team. We zijn aan het leren en zitten in een leerfase.”

“Ik denk dat als het gaat om proces en methodologie er nog steeds veel te leren is en ik ben behoorlijk tevreden als het team zich verbetert. Als het het concept van het ontwerp is, dan hangt het er van af wat het is, maar ik denk dat er dingen zijn die je tijdens een seizoen nog kan verbeteren.”

 

F1-Planet.com