Home » Actueel » Ferrari-coureurs niet bestraft voor crash

Ferrari-coureurs niet bestraft voor crash

Ferrari-coureurs Sebastian Vettel en Charles Leclerc zijn niet bestraft voor hun crash in de Grand Prix van Brazilië. Daartoe hebben de stewards besloten nadat ze beide coureurs hadden gehoord.

Beide Ferrari-coureurs waren in de 66e ronde met elkaar verwikkeld in een duel. Leclerc had zijn teamgenoot op versere banden ingehaald door Turn 1, maar die wilde de positie nog niet opgeven en zette met DRS de achtervolging in op het Reto Oposta, het lange rechte stuk. Naast elkaar rijdend positioneerden ze zich voor het aanremmen. Vettel schoof daarbij iets naar links en raakte in een fractie van een seconde het voorwiel van Leclerc met zijn achterwiel. Beide hadden onmiddellijk schade. Leclerc had een lekke band en een kapotte wielophanging door de impact daarvan, Vettel een lekke linker achterband. Ze vielen beide uit.

In hun verklaring stelden de stewards

“De stewards stelden vast dat beide coureurs de mogelijkheid hadden om het incident te voorkomen of te mitigeren en daarom is geen van beide coureurs voornamelijk iets te verwijten.”

Beide coureurs waren na afloop teleurgesteld over het incident.

“Ik haalde in in Turn 1, dat vond ik mooi”, zei Leclerc na afloop, “daarna moest ik in Turn 3 het gat dichten want ik wist dat Seb het weer zou proberen en dat deed hij ook.”

“Hij ging buitenom waar er heel weinig ruimte was, maar ik liet hem de ruimte die hij nam. Aan het einde van het rechte stuk begon hij me een beetje af te knijpen aan de binnenkant en we reden heel dicht naast elkaar.”

“Alles gebeurde heel snel en zodra hij aan de binnenkant kwamen, raakten we elkaar en had ik een lekke band.”

“Ik heb Seb nog niet gezien, maar ik weet zeker dat we volwassen genoeg zijn om dit achter ons te laten. We zijn teleurgesteld voor het team.”

Vettel wilde de schuld niet op zich nemen, maar hield zich op de vlakte.

“Ik had niet veel ruimte aan de rechterkant en ik had een betere run uit Turn 3 en probeerde in te halen. Dat was het”, zei hij.

“Het is jammer voor het team dat we de race niet zijn gefinisht. Dat heeft prioriteit.”

Teambaas Mattia Binotto wilde zijn expliciete mening over de schuldvraag van het incident niet delen, maar stelde dat beide coureurs ten minste een deel van de schuld toekomt.

“Beide hebben ten minste een klein percentage verantwoordelijkheid, maar ik wil nu niet oordelen en je mijn mening vertellen”, zei hij.

“Ik ben teleurgesteld. Het spijt me voor het team en ik denk dat de coureurs dat ook zouden moeten voelen. Ze waren vrij om te vechten, maar ze weten dat domme fouten iets is wat we moeten vermijden.”

 

F1-Planet.com