Home » Actueel » Ferrari en Red Bull Racing gaan maximaal voor soft in Monaco

Ferrari en Red Bull Racing gaan maximaal voor soft in Monaco

Ferrari en Red Bull Racing hebben voor hun bandenselecties voor de Grand Prix van Monaco, die in het weekend van 23 tot 26 mei wordt verreden in Monte Carlo, maximaal gekozen voor de zachte band. Bandenfabrikant Pirelli neemt naar het prinsdom de zachtste compoundcombinatie uit haar bereik mee. De bandenfabrikant heeft dit jaar vijf droog-weer-compounds waaruit ze afwisselend de harde, medium en zachte compound selecteert genummerd van C1 tot C5. In Monte Carlo zal de C3 gelden als de witte Hard, de C4 als de gele Medium en de C5 als de rode Soft.

De coureurs hebben 13 sets tot hun beschikking, waarvan drie sets verplicht zijn: een set van elk van de compounds moet worden gereserveerd. De twee hardste voor de race, de soft voor Q3 van de kwalificatie.

Ferrari’s Sebastian Vettel en Charles Leclerc en Red Bull’s Max Verstappen en Pierre Gasly hebben elk het maximale aantal van 11 sets van de rode band geselecteerd en hebben daarom alleen de verplichte set Hard en Medium tot hun beschikking. Mercedes is een fractie behoudender met 10 sets Soft naast 2 sets Medium en de verplichte set Hard.

Racing Point is met 9 sets Soft, twee sets Medium en twee sets Hard het meest conservatief. Ook de Williams-coureurs hebben 9 sets van de Soft, maar hebben 3 sets Medium en alleen de verplichte set Hard tot hun beschikking.

Alle compoundselecties voor de Grand Prix van Monaco op een rij:

F1-Planet.com