Home » Actueel » Ferrari haalde ontwikkelingen voor 2020 naar voren

Ferrari haalde ontwikkelingen voor 2020 naar voren

Het naar voren halen van een aantal ontwikkelingen die aanvankelijk op de rol stonden voor 2020 heeft een belangrijke rol gespeeld in de verbeterde vorm van Ferrari in de afgelopen weken. Ferrari introduceerde in Singapore met succes een verregaand aërodynamisch upgradepakket met onder meer een nieuwe neus, een nieuwe voorvleugel en een nieuwe vloer. Aanvankelijk had ze die in ontwikkeling met het oog op de auto voor 2020, maar besloot die naar voren te halen om een doorbraak te creëren in de karakteristieken van de SF90, die daardoor veelzijdiger werd en doorstootte naar de kop van het veld.

Gevraagd hoe belangrijk de upgrade is voor haar 2020-pakket, liet teambaas Mattia Binotto doorschemeren dat het team de ontwikkelingen die aanvankelijk waren bedoeld voor 2020 juist naar voren heeft gehaald.

“Of vice-versa”, zei Binotto, “misschien is dit waar de upgrades van vorig jaar zijn overgezet op de huidige auto.”

“Nu de reglementen volgend jaar gelijk blijven, is het zeker interessant om ze op de huidige auto te hebben. Daarom concentreren we ons nog steeds op – of steken we energie in – 2019, niet alleen omdat we overwinningen willen behalen, maar omdat we weten dat een goed begrip van de performance van de auto als geheel belangrijk is.”

“Het ontwikkelen van een efficiënte auto is altijd belangrijk voor de brandstofeconomie, voor de snelheid en ik denk niet dat het een compleet verkeerd of slecht idee is. Als je terugkijkt en de gemiste kansen en overwinningen telt, dan denk ik niet dat we aan de verkeerde kant van de balans zaten.”

“Er zijn andere redenen waarom we dit seizoen niet hebben gepresteerd zoals verwacht. Dat lag niet alleen aan het concept van de auto. Tegen de tijd dat de zwaktes waren opgelost, konden we competitief zijn en ik denk dat we dat in de laatste paar races hebben gezien.”

F1-Planet.com