Home » Actueel » Ferrari informeert FIA dat ze penalty wil aanvechten

Ferrari informeert FIA dat ze penalty wil aanvechten

Ferrari heeft de FIA haar intentie kenbaar gemaakt om de tijdstraf die Sebastian Vettel kreeg opgelegd in de Grand Prix van Canada. De Ferrari-coureur ging in ronde 48 kort van de baan in de chicane bij Turn 3. Hij zou daarna naar het oordeel van de stewards op een onveilige manier zijn teruggekeerd op de baan en een andere coureur [Lewis Hamilton] van de baan hebben gedrongen en gedwongen ontwijkende maatregelen te nemen.

Vettel reageerde furieus op het besluit. Ferrari heeft naar aanleiding van het besluit besloten om protest aan te tekenen. Daarbij moet worden opgemerkt dat straffen die tijdens een race worden opgelegd kunnen op basis van de FIA International Sporting Code niet worden aangevochten. De Stewards namen in hun verklaring echter de standaard passage op dat “deelnemers het recht hebben om beroep aan te tekenen tegen bepaalde besluiten van de stewards”.

Ferrari heeft die passage opgevat om daadwerkelijk de intentie af te geven om in beroep te gaan. Mocht ze die zaak daadwerkelijk doorzetten, dan zal de kwestie bij het FIA College van Beroep direct niet ontvankelijk worden verklaard, omdat straffen uitgedeeld tijdens de race niet zullen worden behandeld.

De intentieverklaring moet dan ook vooral worden gezien als een uiting van haar ontevredenheid over de besluitvorming door de stewards. Ferrari en Sebastian Vettel kregen van collega-coureurs veel bijval voor hun zienswijze op het besluit.

F1-Planet.com