Home » Actueel » Ferrari monteert als eerste spiegels aan Halo

Ferrari monteert als eerste spiegels aan Halo

Ferrari heeft als eerste team een Halo geïntroduceerd met geïntegreerde zijspiegels. De Scuderia doet dat nadat de FIA in een Technische Instructie groen licht gaf voor het benutten van de Halo voor het monteren van de spiegels.

De nieuwe spiegels zijn een aanzienlijke verandering ten opzichte van de conventionele spiegels die eerder werden gebruikt. De spiegels zijn aan de Halo verbonden via een boogconstructie waarboven het team een extra vleugeldeel heeft geplaatst om de luchtstroom die over de spiegel stroomt te conditioneren, te sturen en te versnellen.

De FIA stelde een maand geleden in haar instructie na diverse vragen van teams de spiegelbevestiging aan de Halo onder voorwaarden toe te staan. De spiegels zouden zich nog steeds binnen het daarvoor in de Technische Reglementen aangegeven kader moeten bevinden, de bevestiging zou voldoende rigide moeten zijn om het zicht niet te vertroebelen en de spiegels zouden met een enkele bevestiging met de Halo verbonden moeten zijn. Als wordt gekozen voor bevestiging aan de Halo, dan is een tweede bevestiging aan de survival cell niet toegestaan. De spiegelbevestiging zou bovendien niet gebruikt mogen worden voor het plaatsen van camera’s.

Ferrari bereikt met het ontwerp dat er rond de cockpit minder verstoring is van de luchtstroom die vanaf de voorvleugel richting de achterkant wordt geleid. Die verstoring was vooral toe te schrijven aan de basis van de spiegels op het bodywork. Nu die wordt weggenomen kan de lucht vrijer doorstromen en kan ze de spiegelbevestiging aan de halo bovendien gebruiken om de werveling die het gevolg is van de Halo te neutraliseren. Door de extra winglet boven de spiegel ontstaan als het ware twee kaders, boven en onder de spiegel waar twee luchtlagen parallel naar achteren worden gevoerd.

FIA Technisch Directeur Nikolas Tombazis stelde eerder al dat, als een team de mogelijkheid zou aangrijpen, dat om aërodynamische redenen zou zijn.

“Ik weet zeker dat als er een team komt dat zegt dat ze ze [de spiegels] hier willen bevestigen, dat is omdat ze denken dat het aërodynamisch iets beter is en dat is inclusief de halo bevestiging”, zei Tombazis.

“Het is onze verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat de regels specifiek genoeg zijn en we hopen in de toekomst verdere verbeteringen door te voeren om ervoor te zorgen dat de spiegels echt hun functie kunnen vervullen: voor het zicht naar achteren en het gebruik voor aërodynamische doeleinden tegen te gaan.”

“Zolang er een groot onderdeel in het midden van de luchtstroom zit, zullen teams zich altijd zorgen maken over het effect op de aërodynamica, dus het is onze verantwoordelijkheid om het goed te reguleren.”

Ferrari zou het effect van de spiegels op het aërodynamicaregime op vrijdag in de vrije trainingen uitvoerig willen testen op het circuit. Het team verwacht dat de voorspelde verbeteringen zullen worden bevestigd en dat ze de constructie daarna in de rest van het weekend op de auto zal houden.

F1-Planet.com