Home » Actueel » Ferrari onthult SF71H

Ferrari onthult SF71H

Ferrari heeft op donderdagmiddag de eerste foto’s vrijgegeven van haar nieuwe SF71H. De Scuderia heeft zoals verwacht gekozen voor een nieuw concept voor haar nieuwe auto met een lange wielbasis. Het team was in 2017 dankzij een kortere wielbasis sterk op de langzamere hoge-downforce circuits, maar moest op de hoge-snelheidscircuits vaker de eer aan Mercedes laten, dat haar concept met de lange wielbasis bovendien gedurende het seizoen ook steeds allrounder wist te maken.

“De SF71H (codenaam voor het project 669) is de 64e single seater ontworpen en geproduceerd door Ferrari om deel te nemen aan het Wereldkampioenschap Formule 1”, stelt Ferrari bij de onthulling, “de reglementswijzigingen van vorig jaar leidde tot de introductie van aanzienlijke aërodynamische aanpassingen en bredere banden, alle bedoeld voor het verbeteren van de prestaties. Daarom is de nieuwe 2018-Ferrari F1-auto gebouwd om zoveel mogelijk de ervaringen van vorig jaar te gebruiken.

“Vergeleken met de SF70H van 2017, is de wielbasis iets veranderd met de zijdimensies aangepast aan het koelingssysteem. De ophanging volgt de bewezen en geteste toepassing van pushrods aan de voorkant en pull rods aan de achterkant, maar het ontwerp is geüpdated op basis van onze ervaringen uit het eerste seizoen met de bredere banden.”

“Het meest in het hoog springende element is de halo, die ontworpen is om het cockpit gebied te beschermen. Na twee jaar van tests op het circuit is het nu opgenomen in het reglementenboek. Het weegt rond de 7 kilogram plus bevestigingen en dat is maar deels gecompenseerd met een gewichtstoename van 728 kilogram naar 733 kilogram – het minimum gewicht van de auto in de reglementen van 2018.”

“Het aantal power units dat kan worden gebruikt gedurende het seizoen zonder een penalty te incasseren blijft dalen, dit jaar van 4 naar 3. Hetzelfde aantal is van toepassing op de turbocompressor en MGU-H – het energie hergebruik systeem dat verbonden is aan de turbo, terwijl er maar 2 MGU-K’s zijn toegestaan – het onderdeel dat kinetische energie linkt aan de transmissie. Dat getal is ook van toepassing op de elektronische controle unit en de batterijen. Daarom heeft de motorenafdeling hun werk gericht op deze nieuwe eisen.”

Centraal in Ferrari’s ontwerp is de halo, die eenzelfde extra sleuf bevat als de Sauber C37. Het Zwitserse team werkt vanaf dit jaar nauw samen met Ferrari. In het oog springen daarnaast de noviteiten rond de sidepods. Ferrari pionierde vorig jaar al met de hooggeplaatste, horizontale luchtinlaten en plaatst die in de SF71H verder naar voren, met een extra luchthapper daarnaast afgezet door een hoekstuk van 90 graden. Nog interessanter is het bodywork dat ze boven de luchthapper heeft geplaatst. Een schuin geplaatst plateau voert daar een deel van de lucht die binnenstroomt door richting de achtervleugel. De lucht wordt door de hoek waarin die is geplaatst als het ware gekeerd, waardoor het ontwerpteam wervelingen compenseert en de luchtstroom heel gericht naar achteren stuwt.

Onderdeel van de sidepod constructie is ook de grote podvane [met de letters Lenovo erop]. De vane zorgt er door zijn hoek in 90 graden waarin die omklapt over de sidepod voor dat er in feite drie kamers ontstaan. Twee luchthappers en de buitenste stuurt de lucht langs het bodywork naar achteren.

Aan de achterkant valt de metalen opbouw op de diffuser op, direct achter de uitlaat. Die stuwt de lucht die via het centrum van de auto naar achteren stroomt op het laatst mogelijke moment nog op.

Opvallend is verder de veranderde kleurstelling. De Ferrari heeft een iets donkerder tint rood en minder wit in de kleurstelling. Alleen de vane op de achterkant is in wit uitgevoerd.

 

F1-Planet.com