Home » Actueel » Ferrari tast in het duister over gebrek aan snelheid Vettel in Spa

Ferrari tast in het duister over gebrek aan snelheid Vettel in Spa

Ferrari tast in het duister over het gebrek aan snelheid van Sebastian Vettel in de Grand Prix van België. De 32-jarige Duitser kwam in Spa-Francorchamps in de kwalificatie 0,7 seconde tekort ten opzichte van de pole-positiontijd van zijn teamgenoot Charles Leclerc en ook in de race kwam de Duitser snelheid tekort, waardoor hij geen moment in de strijd was voor de overwinning.

Leclerc zou de Grand Prix winnen. vóór de beide Mercedessen. Vettel kreeg na de pitstops een teamorder van zijn team om Leclerc voorbij te laten en zou nadat hij ook door Lewis Hamilton was ingehaald en Valtteri Bottas op zijn staart kreeg, zijn verlies nemen en een extra pitstop maken voor verse banden. Daarop zou hij als vierde finishen.

Vettel zou het verschil terugvoeren op een gebrek aan grip.

“Vandaag is zeker een goede dag voor het team na een langdurige droogte”, zei Vettel na afloop, “ik ben blij voor het team, ik ben blij voor Charles, maar aan mijn kant kan ik niet tevreden zijn met hoe de dag is verlopen. We startten als tweede en finishten als vierde.”

“De auto had meer in zich, dus ik kan er niet tevreden over zijn. Ik had moeite om de grip te voelen, om de banden goed te houden. Ik gleed zoveel dat het een behoorlijk zware race voor me was. En vanaf het moment dat we [de pits] in kwamen, was het vrij vroeg duidelijk dat we daar niet tot het einde zouden blijven.”

“Ik gleed denk ik wat meer. Ik weet niet waarom”, zei Vettel over het verschil met zijn teamgenoot.

Teambaas Mattia Binotto stelde dat bandenslijtage inderdaad voor een belangrijk deel ten grondslag lag aan het grote verschil tussen zijn coureurs.

“Sebastian had zeker meer last van slijtage dit weekend, zowel op vrijdag als in de race”, zei Binotto, “het komt zeker ook door de afstelling.”

“Normaal gesproken is Seb heel goed in het managen van zijn banden, vooral in de eerste ronden om de banden later in de stint te gebruiken. Dus het is iets waar we zorg voor zullen dragen. We gaan proberen het te begrijpen en te analyseren. Als we ervan leren, dan zullen we er in de toekomst beter van worden.”

“Maar tot nu toe hebben we er geen antwoord op.”

F1-Planet.com