Home » Actueel » Ferrari: “Te veel standaardisatie in de reglementen voor 2021”

Ferrari: “Te veel standaardisatie in de reglementen voor 2021”

De FIA en Liberty Media hopen snel tot zaken te komen over de afronding van de reglementen voor 2021, maar Ferrari zou een streep kunnen zetten door die ambities. De Scuderia is volgens teambaas Mattia Binotto “nog niet helemaal tevreden” over de set reglementen zoals die er nu in concept ligt. Binotto stelt dat er in het pakket te veel wordt gestandaardiseerd en te weinig ruimte wordt gelaten voor teams om zich te onderscheiden. De auto’s zouden daardoor te veel op elkaar gaan lijken.

Binotto stelde voorafgaand aan de zomerbreak sceptisch te zijn over de richting die de F1 wil inslaan met de nieuwe reglementen.

“Ik ben nog niet tevreden”, zei Binotto ronduit, “ik ben als Ferrari nog niet tevreden. Ik denk dat we vanaf het aller eerste begin al hebben gezegd dat wij tegen de standaardisatie zijn en ik heb het gevoel dat we te veel in de richting van standaardisatie gaan.”

“Waarom wij tegen zijn? Omdat wij in de eerste plaats geloven dat de DNA van deze sport competitie is en standaardisatie gaat tegen die spirit in. In de tweede plaats omdat, wat je ook standaardiseert, niet betekent dat je geld bespaart, want je moet je auto – al je onderdelen die moeten aansluiten op de nieuwe standaard componenten – opnieuw ontwikkelen en dat heeft zijn weerslag op de economische kant. Dus ik ben er niet zeker van dat de balans positief is.”

Binotto stelt dat het uitbreiden van het aantal standaard onderdelen niet bepaald het gestelde doel van de introductie van een budgetlimiet dient.

“Duurzaamheid is een sleutelfactor en ik denk dat we allemaal voor de budgetlimitering zijn. We hebben daar al mee ingestemd en ik denk dat de financiële regel een sleutel is voor de toekomst, want het stopt de uitgaven. Het sluit het gat tussen de kleine en de grote teams – ook al is het budget dat overeen is gekomen heel hoog voor kleine teams, maar je maakt het gat in ieder geval kleiner.”

“En ik denk dat, nogmaals het weer neerkomt op standaardisatie. Ik denk niet dat we standaardonderdelen nodig hebben om geld te besparen omdat we hoe dan ook zullen uitgeven wat het plafond dan ook stelt. De topteams zullen in ieder geval uitgeven wat de limiet stelt, dus de standaard onderdelen gaan daar niet zoveel in betekenen.”

“Dus ook al begrijp ik de redenatie erachter, denk ik dat we voorzichtig moeten zijn in de evaluatie van het risico ten opzichte van de voordelen en het uiteindelijke doel niet moeten vergeten.”

Binotto is ook gereserveerd als het gaat om de aërodynamische aanpassingen die voor het eerst in vier decennia een terugkeer moet brengen van het ground effect.

“Wij hebben ons vanaf het eerste moment altijd veel zorgen gemaakt over de nieuwe aërodynamica reglementen om twee belangrijke redenen. In de eerste plaats geloven wij dat vanaf nul beginnen met een nieuwe reglementen heel veel onbedoelde consequenties kan hebben, dus het risico is heel groot. In de tweede plaats, omdat wij vinden dat de aërodynamica een prestatiedifferentiator zou moeten blijven.”

“Wat we als F1 zouden moeten vermijden is dat we de sport niet transformeren tot een show. Ik denk dat het nog steeds een sport moet blijven. De show op zich heeft heel weinig zeggenskracht.”

“We moeten het spektakel in de sport natuurlijk wel verbeteren, zeker, maar het zijn twee verschillende dingen [show en spektakel].”

“Dus als we dat doen, denk ik dat we heel voorzichtig moeten zijn in wat we besluiten. We moeten een overreactie vermijden. Ik denk dat we vandaag misschien wel een spektakel hebben waarvan een paar dingen verbeterd kunnen worden en waarover we het allemaal eens zijn. Ik denk dat we ons daar op zouden moeten concentreren.”

F1-Planet.com