Home » Actueel » Ferrari: “Teamorder niet bedoeld om Vettel te bevoordelen”

Ferrari: “Teamorder niet bedoeld om Vettel te bevoordelen”

Ferrari-teambaas Mattia Binotto heeft op zondag gezegd dat de teamorder die het team in de elfde ronde uitvaardigde aan Charles Leclerc niet was bedoeld om Sebastian Vettel te bevoordelen. Het team instrueerde Leclerc om plaats te maken voor Vettel nadat hij in de eerste tien ronden voor de Duitser had gereden na een betere start. Leclerc zei het besluit over de boordradio niet te begrijpen.

Leclerc kreeg eerst te horen dat hij sneller moest gaan en dat het team Vettel anders zou laten passeren. In ronde 11 kwam de order. Leclerc antwoordde dat hij net bezig was om een gat te trekken, maar liet de nummer 5 er vervolgens toch voorbij op het rechte stuk.

Binotto zei de teleurstelling van Leclerc, wiens race in het vervolg verder werd opgeofferd om Vettel voor de Red Bull van Max Verstappen te houden en te proberen Valtteri Bottas terug te drukken, wel te begrijpen.

“Ik begrijp de gevoelens van Charles. Het is heel vervelend voor hem”, zei Binotto, “maar op dat moment in de race was Mercedes iets sneller. Ik denk dat we simpelweg probeerden om Sebastian een kans te geven en te zien of hij de snelheid van de Mercedes kon bijhouden, wat op dat moment in de race heel belangrijk was.”

“Het was niet bedoeld om een van de coureurs te bevoordelen over de andere, meer dat we als team wilden proberen wat we konden. De beginfase was een belangrijk moment in de race.”

Binotto ontkent dat de teamorder de deur openzette voor Max Verstappen om zich via een undercut tussen de Ferrari’s te nestelen.

“Ik denk dat met een undercut, een van de twee coureurs hoe dan ook zou zijn gepasseerd, welke van de twee dan ook.”

“Uit perspectief van het team, denk ik dat dat niet zou zijn veranderd. Daarom denk ik dat de keuze simpel was om alles te proberen wat we konden in de beginfase.”

Binotto zei het te begrijpen als Leclerc boos is over de situatie.

“Ik denk dat als Charles boos is, dat zijn goed recht is en wij moeten dat accepteren. Ik denk dat het heel vervelend is voor hem en misschien zal het de volgende keer in zijn voordeel zijn.”

F1-Planet.com