Home » Actueel » Ferrari toont kleurstelling voor Melbourne

Ferrari toont kleurstelling voor Melbourne

Ferrari heeft de kleurstelling onthuld waarmee ze deel zal nemen aan de Grand Prix van Australië. Het team heeft de uitingen van “Mission Winnow” van de auto gehaald en vervangen door verwijzingen naar het 90-jarig bestaan van het bedrijf.

Ferrari kondigde vorige week al aan “Mission Winnow” – een programma van hoofdsponsor Philip Morris International waarmee het bedrijf de aandacht wil vestigen op de wetenschappelijke en technologische inzet om los te komen van tabakshoudende producten.

Die intentie werd niet geloofd door het Australische Ministerie van Gezondheid en het Departement van Gezondheid en Zorg. Zij vermoedden een vorm van sluikreclame voor PMI’s belangrijkste merk Marlboro, waarvan het logo veel gelijkenis zou vertonen met de logo’s van Mission Winnow. In februari startten zij een onderzoek naar de motieven van het bedrijf met de campagne.

Parallel onderzocht de Autoriteit voor Communicatie en Media de doorgifte van de beeltenissen sinds de introductie van Mission Winnow bij de Grand Prix van Japan 2018 die mogelijk gerelateerd zouden zijn aan tabakshoudende producten.

Om confrontaties te voorkomen, besloot Ferrari de verwijzingen voor het gehele weekend in Melbourne van de auto’s te halen. Hoewel ze Mission Winnow uit haar teamnaam heeft geschrapt voor 2019, heeft het team wel de intentie de uitingen in de overige 20 Grands Prix van dit seizoen wel op de auto te hebben.

F1-Planet.com