Home » Actueel » Ferrari toont matrode SF90

Ferrari toont matrode SF90

Ferrari heeft op vrijdag vanuit haar hoofdkwartier in Maranello haar nieuwe SF90 gepresenteerd. De nieuwe Ferrari zal bestuurd worden door Sebastian Vettel en Charles Leclerc. Het team heeft de auto SF90 gedoopt om de aandacht te vestigen op de 90e verjaardag van het merk.

De nieuwe Ferrari is een evolutie van de SF71-H van vorig jaar, een auto die sterk uit de startblokken kwam, maar vervolgens stagneerde in z’n ontwikkeling. Sebastian Vettel moest mede daardoor voortijdig de strijd om de wereldtitel staken.

Voor 2019 hoopt Ferrari de droogte die nu al tien jaar voortduurt zonder wereldtitels eindelijk te kunnen beëindigen en Mercedes te verslaan.

“In 2018 hebben we echt heel goede prestaties behaald en deze auto is een doorontwikkeling van de auto van vorig jaar”, stelt teambaas Mattia Binotto.

“Het is geen revolutie. We hebben gewoon geprobeerd om weer te pushen en de lat weer hoger te leggen, weer naar een hoger niveau te schakelen en te proberen zo extreem te gaan als mogelijk was.”

“Er zijn een paar wijzigingen die heel duidelijk zijn, zoals de voorvleugel. Dat is vanwege de technische reglementen die sinds de vorige keer zijn veranderd. Maar als je er in elk detail naar kijkt, dan proberen we zeker heel hard te pushen en innovatief te zijn.”

“De roll beugel is nu heel smal en als je naar het bodywork kijkt aan de achterkant, die is heel dun. Dat is dankzij een ieders werk. Dat kun je niet zien, want dat is met name onderhuids als het gaat om de installatie van de motor en de installatie van de energiepackaging.”

“Er is heel hard gewerkt en ik denk dat de uiteindelijke vorm het resultaat is van al die inzet. Wij vinden hem mooi.”

Het team heeft woelige maanden achter de rug. Er was de plotselinge dood van President Sergio Marchionne, de teleurstelling van de verloren titelstrijd en een vileine strijd om de macht in het team, waarbij teambaas Maurizio Arrivabene het veld moest ruimen en Mattia Binotto naast de technische leiding nu ook de algehele teamleiding op zich neemt.

“We beginnen aan een nieuw hoofdstuk in onze geschiedenis onder leiding van Mattia Binotto”, zegt Ferrari CEO Louis Camilleri.

“Mattia is al ongeveer een kwart eeuw bij Ferrari. Zijn indrukwekkende carrière in die periode is een duidelijk teken van zijn uitzonderlijke kwaliteiten en leiderschapskwaliteiten.”

“Hij kent de Scuderia van binnenuit. Hij is een enorme teamspeler, besluitvaardig, getalenteerd en vastberaden om een enorm verschil te maken op alle niveaus.”

“Ik heb alle vertrouwen dat hij de Scuderia naar nog grotere hoogten zal brengen.”

Binotto wil aan het hoofd van Ferrari vooral het plezier terugbrengen.

“We werken nu een aantal jaren met elkaar samen, proberen stap voor stap te verbeteren, seizoen voor seizoen”, zei Binotto.

“De filosofie voor volgend seizoen is zeker om te proberen om er nog steeds van te genieten. Dat is iets dat we misschien misten in het verleden.”

“We genieten zeker van het winnen, maar ik denk dat je je eenvoudigweg kunt genieten van het feit dat je teamgenoten probeert te zijn, iets wat we proberen te consolideren.”

Binotto combineert twee belangrijke rollen in het team.

“Het klopt dat het twee heel verschillende banen zijn”, lacht hij, “ik heb geluk, want ik heb een heel sterk team. Ik denk dat iedereen precies weet wat ze moeten doen, dus ik ben niet degene die ze ondersteunt. Zij ondersteunen mij.”

“Zo zijn we georganiseerd. We waren een heel platte organisatie en dat zijn we nog steeds. Door plat te zijn draagt iedereen bij aan het doel.”

“Wat mij betreft ga ik proberen dingen te coördineren, maar het echte werk wordt door hen gedaan.”

F1-Planet.com