Home » Actueel » Ferrari “vergat” Leclerc te informeren over tijdstraf Vettel

Ferrari “vergat” Leclerc te informeren over tijdstraf Vettel

Ferrari heeft haar relatie tot coureur Charles Leclerc opnieuw geen goed gedaan door de coureur tijdens de race niet te informeren over de tijdstraf van Sebastian Vettel. Het team stelde na de race te zijn “vergeten” de coureur daarover te informeren.

De Monegask reed in de slotfase van de race op slechts enkele tienden meer dan vijf seconden van zijn teamgenoot op de derde plaats. Zou hij binnen die vijf seconden zijn gekomen, dan zou Vettel nog een plek op het podium hebben verloren.

”Dat hebben we niet gedaan”, gaf teambaas Mattia Binotto na afloop toe toen hem werd gevraagd of Leclerc op de hoogte was gebracht over de penalty van Vettel, “dat was een fout van onze kant.”

”Ik denk dat we aan de putmuur heel druk waren en we zijn het eenvoudigweg vergeten. We hadden het wel moeten doen, maar we hebben het niet gedaan.”

Charles Leclerc wilde na afloop niet veel woorden vuil maken aan de kwestie en stelde dat hij niet anders zou hebben gereden als hij het wel had geweten.

”Ik was heel hard aan het pushen om het gat te dichten. Ik zag dat ze aan het vechten waren. Ik zag ten minste dat ze heel dicht bij elkaar reden. Dus ik pushte heel hard zodat als er iets zou gebeuren, ik de kans zou hebben om zo dicht mogelijk bij te komen, dus nee, het zou niets hebben veranderd aan mijn benadering.”

F1-Planet.com