Home » Actueel » Ferrari verlengt contract Leclerc tot en met 2024

Ferrari verlengt contract Leclerc tot en met 2024

Ferrari-coureur Charles Leclerc blijft nog eens vier seizoenen bij de Scuderia. Ferrari heeft het contract van de Monegask opengebroken en verlengd tot het einde van 2024. Leclerc is daarmee de eerste coureur bij de topteams die zich voor de langere termijn aan een team committeert.

Leclerc kwam in 2019 naar Ferrari na één seizoen bij Alfa Romeo Sauber en maakte veel indruk in zijn eerste jaar bij de Scuderia. Hij was consequent sneller dan zijn ervaren teamgenoot Sebastian Vettel, versloeg hem in het rijderskampioenschap en won twee races meer. Het lag voor Ferrari dan ook voor de hand om het contract van de coureur te verlengen.

“Met elke voorbijgaande race dit jaar werd onze wens om ons contract met Charles te verlengen steeds duidelijker en de beslissing betekent dat hij nu de komende vijf seizoenen bij ons zal zijn”, zei teambaas Mattia Binotto over de contractverlenging.

“Het toont aan dat Charles en de Scuderia samen een stevige toekomst hebben.”

“Charles maakt sinds 2016 deel uit van onze familie en we zijn meer dan trots op de resultaten die we met onze Academie behalen.”

“We zijn daarom erg blij te kunnen aankondigen dat hij nog vele jaren bij ons zal zijn en ik weet zeker dat we samen veel nieuwe pagina’s zullen schrijven in de geschiedenis van het steigerende paard.”

Leclerc was blij en vereerd met zijn langere contract.

“Ik ben erg blij om bij Scuderia Ferrari te blijven”, zei Leclerc. “Het afgelopen seizoen was het rijden voor het meest illustere team in de Formule 1 een droomjaar voor mij.”

“Ik kan niet wachten om te genieten van een nog diepere relatie met het team na wat een intens en opwindend 2019 is geweest. Ik ben benieuwd wat de toekomst in petto heeft en ik kan niet wachten om volgend seizoen weer aan de slag te gaan.”

F1-Planet.com