Home » Actueel » Ferrari vervroegt eerste power unit upgrade

Ferrari vervroegt eerste power unit upgrade

Ferrari vervroegt de introductie van haar eerste power unit upgrade van het seizoen met vier weken en introduceert die al in het komend weekend bij de Grand Prix van Spanje. Dat heeft het team bekendgemaakt.

Ferrari heeft in Spanje een sterk overwinning nodig om in het spoor te kunnen blijven van Mercedes in het Constructeurskampioenschap. Na vier dubbelzeges in de eerste vier races voert Mercedes het kampioenschap aan en heeft daarin al 74 punten voorsprong op Ferrari. De Scuderia is zich er dan ook van bewust dat ze alle registers open zal moeten trekken om Sebastian Vettel en Charles Leclerc een kans te geven op de overwinning in Barcelona.

Het team haalt daarvoor de power unit upgrade naar voren die aanvankelijk was gepland voor de Grand Prix van Canada. Het team zal de motorupgrade laten vergezellen door aërodynamica upgrades na de introductie van aangepaste bargeboards en een nieuwe achtervleugel in Azerbaijan.

“We liggen op dit moment achter in het kampioenschap en we moeten het gat gaan dichten, wat betekent  dat ons werk aan de doorontwikkeling de sleutel zal zijn in dit seizoen.”

“Nadat we een nieuw aërodynamisch pakket meebrachten naar Baku, zullen we op dit gebied ook wat ontwikkelingen meenemen naar Barcelona. Daarbij zullen we een nieuwe power unit hebben die we voor op schema introduceren, omdat de tweede specificatie aanvankelijk pas in Canada zou worden gebracht.”

“Shell heeft daarnaast in nauwe samenwerking met ons team een nieuwe formule voor de racesmeermiddelen die meer performance levert en ook geïntroduceerd wordt met de nieuwe power unit. Het is dankzij een grote inzet van het team, waarbij iedereen hard pusht om terrein goed te maken dat we die ontwikkelingen naar voren kunnen halen.”

 

F1-Planet.com