Home » Actueel » Ferrari vol verwachting bij presentatie SF71H

Ferrari vol verwachting bij presentatie SF71H

Ferrari is vol verwachting van de nieuwe SF71H. Nadat het grote doel, het behalen van de wereldtitel, vorig jaar niet kon worden behaald, wilde het team tijdens de presentatie niet te veel over doelstellingen spreken. Wel heeft zowel teambaas Maurizio Arrivabene als coureurs Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen goede hoop dat de auto kan gaan leveren.

Tijdens een presentatie in Maranello, waarbij het voltallige raceteam stond opgesteld, blikten ze terug op de winter en vooruit op het nieuwe seizoen met een auto die in een aantal opzichten anders is dan zijn voorganger.

“Als je een nieuwe Ferrari ziet, dan is dat altijd een belangrijke dag voor de autowereld”, stelt Arrivabene, “Twee dagen geleden zagen we de eerste beelden van de 488 Pista, vandaag zien we onze Formule 1-auto en dat is mij altijd bijzonder. Ik denk aan de jongens hierachter, ze staan allemaal voor het respect dat ze hebben voor het merk, voor het bedrijf waarvoor ze werken en voor de auto. Ik denk aan het werk dat zij en hun collega’s hebben verricht, ze hebben met hun intellect en handen onderdeel na onderdeel de auto in elkaar hebben gezet, met passie, met toewijding, met veel inzet. Ze hebben onderzocht, ontwikkeld en hebben zorg gedragen voor elk detail. Dat is wat het werk van de mensen in Maranello bijzonder maakt. Deze auto is hier gebouwd, in onze fabriek, in Italië. Het is een stukje excellence gebouwd in ons land. Dat is de emotie die ik erbij voel en ik wil iedereen in het team bedanken en iedereen die werkt in Gran Turismo.”

“Er is geen off-season. Off-season is een sprookje”, zegt de Italiaanse teambaas, “We zijn al voor het einde van het seizoen begonnen te werken aan deze auto. Alle mensen, in het bijzonder de jongens die samenwerken met Mattia aan het concept van deze auto, denken daar al maanden voor het einde van het seizoen over na. In de winter, in januari en februari tot een paar uur geleden werkte iedereen heel hard om elk detail te bouwen en te controleren. En ik weet zeker dat ze het voor elkaar krijgen.”

Kimi Räikkönen is onder de indruk van de nieuwe Ferrari.

“De presentatie van een nieuwe Ferrari Formule 1-auto is altijd bijzonder”, stelt de Fin, die begint aan zijn achtste seizoen in dienst van de Scuderia,”Hij ziet er goed uit en als die er goed uitziet, heeft die meestal ook snelheid. We zullen dat volgende week gaan zien en in de aankomende tests, op z’n laatst in de races.”

“Met de halo ziet de auto er wat anders uit. We hebben het vorig jaar een paar keer geprobeerd. Het was geen groot verschil, je went eraan en je merkt er weinig meer van. In deze auto is het er zelfs in ontworpen, dus het zo u nog beter moeten zijn, nog minder zichtbaar moeten zijn als je ermee rijdt. Het ziet er een beetje anders uit, maar met alle reglementswijzingen over het jaar.”

“Er is zoveel werk verricht, uren, planning, tot aan de laatste uren. Gisteravond zag ik hem voor het eerst als een geheel. Het wordt altijd laat en dan is er altijd opluchting en spanning. Vooral nu we er binnenkort mee kunnen gaan rijden. Dan weten we echt wat die kan doen, dus het is een spannende tijd.”

Sebastian Vettel stelt dat de eerste kennismaking met de auto, bij het passen van het stoeltje, goed verliep.

“Je voelt of je erin past of niet”, grapt hij, “We hadden een heel soepele stoelmeting. Er waren geen problemen en ik voelde me meteen op m’n gemak. Er veranderen elk jaar welk kleine dingen. Het chassis is vrij transparant als het gaat om de reglementen ten opzichte van vorig jaar. De zitpositie is altijd een beetje anders. Het is belangrijk om je op je gemak te voelen, dat was zo voor mij. Dit is de tijd dat je de auto ziet, hij is klaar en dan wil je hem heel graag proberen.”

“Het is fijn om het met iedereen te beleven. Zoals we allemaal al zeiden, er gaan heel veel uren in zitten, heel veel werk. Niet alleen in het off-season of de winter, maar ook vorig seizoen al toen we met het project begonnen en om hier nu te staan is heel speciaal voor ons allemaal en zij willen nu heel graag van ons weten hoe die voelt. Dus wij kunnen niet wachten om het circuit op te gaan en te zien hoe die presteert en hoe die zich gedraagt.  Dat is het antwoord dat we allemaal willen krijgen, maar de hoeveelheid werk die er in is gaan zitten, de aandacht voor het detail waar ik naar vroeg en die ze me hebben uitgelegd is heel indrukwekkend. Mattia [Binotto] zei al: de echte magie gebeurt onderhuids, maar elk detail doet er toe, elk onderdeel kan het verschil maken. En ik denk dat deze auto een grote stap voorwaarts is ten opzichte van vorig jaar, dus laten we zien hoe die voelt.”

Ferrari test de SF71H voor het eerst na aankomend weekend bij de start van de wintertests op Circuit de Catalunya.

Bekijk de volledige presentatie van de SF71H.

F1-Planet.com