Home » Actueel » Ferrari vraagt om review van tijdstraf Vettel

Ferrari vraagt om review van tijdstraf Vettel

Ferrari heeft de FIA gevraagd om een review van het besluit van de stewards van de Grand Prix van Canada om Sebastian Vettel een tijdstraf op te leggen voor het incident in de 48e ronde van de race.

Vettel ging in Turn 3 door het gras, sneed de chicane af en keerde daarna direct terug op de baan, pal voor Lewis Hamilton en keerde in een scherpe lijn terug naar de racelijn. Hamilton moest uitwijken en zou met vier wielen buiten de baan gaan om een crash te voorkomen. Vettel zou door de tijdstraf de overwinning verliezen aan de Mercedes-coureur.

Ferrari kondigde eerder aan beroep aan te tekenen tegen de straf, maar zag daar toch van af. In plaats daarvan verzoekt ze de FIA nu om review van het besluit.

De Internationale Sporting Code biedt mogelijkheden om besluiten van de stewards te laten evalueren. Voorwaarde voor de review is dat er nieuw bewijs is dat niet beschikbaar was op het moment van het besluit.

Artikel 14.1.1 van de International Sporting Code stelt hierover:

“Indien in wedstrijden die deel uitmaken van een FIA-kampioenschap, beker, trofee, challenge of reeks, of van een internationale reeks, een significant en relevant nieuw element wordt ontdekt dat niet beschikbaar was voor de partijen die om de herziening vroegen ten tijde van de Competitie in kwestie, ongeacht of de stewards al een uitspraak hebben gedaan, deze stewards of, anders dan deze aangewezen door de FIA, moeten (persoonlijk of op andere manieren) bijeenkomen op een datum die onderling is overeengekomen, waarbij de betrokken partij (en) worden opgeroepen om relevante verklaringen te horen en te beoordelen in het licht van de feiten en elementen die hen zijn voorgelegd.”

Het is niet duidelijk welk nieuw bewijs de Scuderia heeft aangedragen. De FIA zal de stewards van de Grand Prix van Frankrijk naar verwachting vragen te beoordelen of de aanvullende bewijsvoering significant is. Indien dat zo is, zullen zij het team horen en de argumentatie in overweging nemen.

 

F1-Planet.com