Home » Actueel » Ferrari: “We hebben het verprutst in Q3”

Ferrari: “We hebben het verprutst in Q3”

Ferrari-coureur Charles Leclerc was na afloop van de kwalificatie niet blij met de voor Ferrari rommelig verlopen slotfase waarin hij in zijn tweede run niet op tijd onder de vlag door ging om nog een tijd te kunnen zetten. Vettel en Leclerc gingen laat naar buiten voor de tweede run in Q3. Het veld voor hen nam ruim de tijd voor hun outlap en ook Vettel maakte niet bepaald haast. Leclerc, die achteraan het rijtje reed, zou daardoor tijd tekort komen. De Ferrari’s kwalificeerden zich als vierde en vijfde.

“In het leven gebeuren dit soort dingen soms”, zei Leclerc filosofisch, “ik weet niet of we gewoon pech hebben gehad of dat we iets beter hadden kunnen doen, maar we zullen het analyseren om ervoor te zorgen dat het niet weer gebeurt. Dit is echt balen.”

Leclerc gaf toe dat de race door de start vanaf de tweede rij moeilijker zal worden dan wanneer hij mogelijk tot de tweede plaats had kunnen komen.

“Ik zal behoorlijk wat risico moeten nemen bij de start”, zei hij, “ik zal risico moeten nemen en moeten proberen voor Max te eindigen in het kampioenschap. Dus ik zal alles geven en dan wel zien wat er gebeurt.”

Teambaas Mattia Binotto gaf toe dat het team te laat naar buiten was gegaan.

“We wisten dat we vandaag niet zo competitief waren. We verloren vooral tijd in de laatste sector”, zei hij.

“In de laatste poging hebben we alles geprobeerd wat we konden en namen wat risico. We zagen dat het circuit op het laatste moment nog verbeterde, dus de tactiek was om als laatste de pits uit te gaan.”

“Toen we naar buiten gingen, wisten we al dat het krap zou worden, maar dat was een bewuste keuze, maar vervolgens werd het te krap door het verkeer waar we op stuitten en we hebben het verprutst.”

F1-Planet.com