Home » Actueel » Ferrari zal Vettel wanneer nodig prioriteit geven boven Leclerc

Ferrari zal Vettel wanneer nodig prioriteit geven boven Leclerc

Ferrari-teambaas Mattia Binotto heeft toegegeven dat de Scuderia Sebastian Vettel in “bepaalde situaties” prioriteit zal geven boven zijn nieuwe teamgenoot Charles Leclerc.

Ferrari is erop gebrand om in 2019 een einde te maken aan de periode zonder wereldtitels die nu al tien jaar voortduurt. Het team werd er in 2018 om bekritiseerd dat ze Vettel op belangrijke momenten onvoldoende gesteund zou hebben. Waar Mercedes Valtteri Bottas overduidelijk in een supportrol voor Lewis Hamilton plaatste wanneer dat de klassering van de Engelsman ten goede kwam, liet Ferrari Kimi Räikkönen tot diep in het seizoen voor eigen kansen gaan. De Fin was regelmatig sneller dan Vettel, maar niet in de strijd om de wereldtitel.

Ferrari heeft met Leclerc een nieuw toptalent in huis, maar Binotto wilde niet de indruk wekken dat dat betekent dat het team niet langer gericht is op het winnen van het Wereldkampioenschap met Vettel.

“Als er bepaalde situaties zijn, dan zal onze prioriteit Sebastian zijn”, zei Binotto bij de presentatie van de nieuwe SF90.

“Ik denk dat dat normaal is, vooral vroeg in het kampioenschap. Hij is de gids waarmee we ons richten op het winnen van het kampioenschap.”

“Sebastian heeft weinig te bewijzen. Hij is een heel ervaren coureur, hij heeft kampioenschappen gewonnen en hij weet wat ervoor nodig is om te winnen.”

“Het is mijn taak om hem de juiste condities te bieden om de klus te klaren. Ik verwacht veel van hem, zonder twijfel, maar dat doet hij ook van zichzelf.’

Binotto stelt echter dat de intenties niet inhouden dat Leclerc de facto tweede coureur is.

“Er is geen vooroordeel. De absolute prioriteit is dat Ferrari wint”, stelt hij.

“Charles moet nog leren, dat heeft hij zelf ook gezegd, maar we weten hoe getalenteerd hij is.”

“Voor ons is Charles een heel jonge coureur. Ik kan me in het recente verleden niet herinneren dat Ferrari zo’n jonge coureur had in z’n line-up.”

“Er zal nog veel te leren zijn voor hem in het begin en hij heeft een goed referentiekader. Ik denk dat Sebastian een goede meetlat voor hem is.”

Binotto heeft er niets op tegen als Leclerc het Vettel op momenten moeilijk kan maken.

“Ik hoop dat ik dat probleem heb van twee coureurs die ik moet managen in de topposities. Het is denk ik geen probleem maar een kans om een rijdersduo te hebben dat zo competitief is.”

F1-Planet.com