Home » Actueel » Ferrari zoekt oplossing voor uitzonderlijk hoge bandenslijtage

Ferrari zoekt oplossing voor uitzonderlijk hoge bandenslijtage

Ferrari wil op vrijdagavond tot het naadje van de kous gaan om de oorzaak en oplossingen te vinden voor de uitzonderlijk hoge bandenslijtage die ze op haar auto’s had in de vrije trainingen in Silverstone op vrijdag. De beide Ferrari-coureurs kampten met grote slijtage van de voorbanden, vooral aan de linkerkant waar de meeste krachten op worden geplaatst in de snelle bochten, die veelal naar rechts zijn.

“We hadden een zeer hoge slijtage aan de voorbanden, de linker voorbanden, wat op een of andere manier nu al de kwalificatieronde beïnvloedt, want als je kijkt, zijn we sterk in de eerste en de tweede sector, maar zwak in de laatste, waar wat extra onderstuur wordt ondervonden”, stelt teambaas Mattia Binotto.

“Ik denk dat we ons hier vanavond op zullen concentreren, te proberen de slijtage aan de voorkant te verhelpen en tegen de tijd dat de auto in balans is, zullen we een beter beeld hebben van onze over-all performance in Silverstone.”

Charles Leclerc eindigde de dag met de derde tijd als de voorste van de twee Ferrari’s, maar gaf toe dat ze het lastig hadden, ook in de lange runs.

“Het was een moeilijke dag voor ons”, zei Leclerc na afloop van de trainingen, “we testen behoorlijk wat dingen. Ik denk dat we behoorlijk wat problemen hadden met de racesnelheid vandaag. De kwalificatiesnelheid was niet zo slecht, maar ik denk dat Mercedes waarschijnlijk nog veel meer in het vat heeft, dus het zal heel moeilijk worden en er is nog steeds veel werk te doen.”

“Ik verwachtte vooraf dat Mercedes het te kloppen team zou zijn dit weekend en ik denk dat ze hebben bevestigd dat ze het te kloppen team zijn dit weekend. Ze zijn heel, heel snel als het gaat om de racesnelheid.”

Sebastian Vettel stelde dat de wind het team niet hielp om de auto af te stellen.

“We hebben wat dingen geprobeerd met de auto en de setup en de auto was behoorlijk nerveus. Daarbij stond er ook wat meer wind”, zei hij.

“Ik was niet zo onder de indruk van een of twee rondetijden in het bijzonder. Ik denk dat het grotere plaatje vandaag oké was. We hebben wat te veel sprongen gemaakt, op en neer. Mercedes ziet er nog steeds heel snel uit en zij zijn favoriet.”

“We kunnen zeker nog wat doen. Een aantal dingen die we hebben geprobeerd, werkten niet, dus we moeten nu de juiste kaarten kiezen voor morgen.”

F1-Planet.com