Home » Actueel » FIA beantwoordt verzoek Red Bull om reglementsverduidelijking brandstoftoevoer

FIA beantwoordt verzoek Red Bull om reglementsverduidelijking brandstoftoevoer

De FIA heeft op zondag geantwoord op een verzoek van Red Bull Racing om een verduidelijking omtrent het reglement van de brandstoftoevoer. Het team legde de FIA drie scenario’s voor in relatie tot vermoedens over de manier waarop Ferrari een groot motorisch voordeel weet te behalen. De beantwoording van een gerichte vragen heeft een werking die geldend is voor alle teams. Als de FIA in haar reglementsverduidelijking zaken aangeeft die door teams worden toegepast, dan zullen zij die zaken met onmiddellijke ingang moeten aanpassen.

Red Bull’s Hoofd Engineer Paul Monaghan vroeg de FIA op 22 oktober naar het onderwerp signaalfiltering van de brandstoftoevoermeter.

De brandstoftoevoermeter voert alleen met intervallen metingen uit van de brandstoftoevoer. Red Bull bevroeg de FIA naar de legaliteit als systemen ondanks het voldoen aan de reglementen op het moment van meten buiten die intervalmetingen om wel een hogere brandstoftoevoer zou voeren, waardoor tussen de twee meetmomenten een betere performance mogelijk is. Daarnaast vroeg ze naar mogelijkheden waarbij een team brandstof achter de sensor zou opslaan op dalmomenten in een ronde en zou doorvoeren op momenten dat een hogere performance wenselijk is en naar een scenario waarin brandstof zou worden gerecycled en teruggeleid in het systeem.

In zijn antwoord stelde FIA’s Hoofd Technische Zaken Nikolas Tombazis dat een dergelijk systeem niet legaal zou zijn. Hij schrijft:

“5.10.3: Alle auto’s moeten worden uitgerust met een enkele brandstofstroomsensor, geheel in de brandstoftank, die is vervaardigd door de door de FIA’s aangewezen leverancier volgens een door de FIA vastgestelde specificatie. Deze sensor mag alleen worden gebruikt zoals gespecificeerd door de FIA. Bovendien moet alle brandstof die aan de krachtbron wordt geleverd, door deze gehomologeerde sensor gaan en moet deze alle worden afgeleverd aan de verbrandingskamers door de injectoren beschreven in artikel 5.10.2.

5.10.5: Elk apparaat, systeem of procedure met als doel en / of effect om de brandstoftoevoer te verhogen, om brandstof op te slaan of te recyclen na het meetpunt is verboden.”

Ferrari’s tegenstanders maken duidelijk jacht op de competitieve voordelen die het team heeft weten te behalen. Ferrari zelf zei eerder deze week te hopen dat teams een protest tegen haar auto’s zou aantekenen. Dat zou het team’s gelijk officieel bewijzen.

Red Bull’s Dr. Helmut Marko plaatste openlijk vraagtekens bij de prestaties van de Ferrari power unit.

“Ik ga liever niet in op vermoedens, maar als je kijkt naar de vermogensopbouw en ziet hoe snel ze zijn, dan is het ongelooflijk hoe een motor zo kan presteren. Laten we afwachten wat er gebeurt. De FIA moet het verduidelijken.”

Ferrari-teambaas Mattia Binotto was niet onder de indruk van alle aantijgingen.

“Ik denk dat er twee aspecten zijn. In de eerste plaats zijn wij boos om de geruchten, want toen in het verleden mensen een groot voordeel behaalden met de power unit, was de enige reactie dat wij als Ferrari simpelweg harder moesten werken om ons pakket te verbeteren. Wij hebben nooit iemand beschuldigd van valsspelen.”

“Ik denk dat andere teams op dit moment sneller zijn dan wij in de bochten. Wij nemen hen dat niet kwalijk en beschuldigen hen niet  van valsspel dus ik denk dat ik heel blij zal zijn als mensen zich met hun eigen zaken zouden bemoeien en hun eigen auto’s ontwikkelen.”

“Aan de andere kant zijn we ontspannen, want we weten precies wat we doen. We weten dat we legaal zijn en de FIA controleert ons pakket bij elke race. Zij inspecteren alle data die beschikbaar is voor hen en inspecties zijn uitgevoerd.”

“Dus wat zal ik zeggen. Hopelijk verduidelijkt de FIA aan iedereen dat wat wij hebben legaal is en dat we niet valsspelen.”

 

F1-Planet.com