Home » Actueel » FIA bevestigt benoemingen racedirectie voor Melbourne

FIA bevestigt benoemingen racedirectie voor Melbourne

De FIA heeft bekendgemaakt hoe in het komend Grand Prix-weekend in Melbourne de racedirectie zal worden gevormd na het plotselinge overlijden van Racedirecteur Charlie Whiting op donderdagnacht.

Whiting bekleedde tijdens het raceweekend drie rollen: die van Racedirecteur, Starter en Veiligheidsgedelegeerde. Alle drie rollen zullen voor de Grand Prix van Australië worden overgenomen door Michael Masi, een van de twee adjunct Racedirecteuren die werkten onder Whiting.

Masi is een voormalig Supercars official. In het afgelopen jaar werkte hij naast Scot Elkins als adjunct Racedirecteur. Eerder al accepteerde hij de rol van Racedirecteur voor de Formule 2- en Formule 3-kampioenschappen.

Masi zal in de rol van racedirecteur leiding geven aan alle officials en het management van de Grand Prix van Australië.

Als starter zal hij de leiding hebben over de startprocedure van de race en als Veiligheidsgedelegeerde heeft hij de eindverantwoordelijkheid voor veiligheidszaken op en rond het circuit en moet erop toezien dat de veiligheidsreglementen worden nageleefd.

Elkins zal als Adjunct Racedirecteur aanblijven. De FIA zal aanvullende aanstellingen bekendmaken voor de positie van Adjunct Racedirecteur, maar ze heeft hierover nog niet gecommuniceerd.

 

F1-Planet.com