Home » Actueel » FIA bevestigt: Leclerc werd in Spa gered door de halo

FIA bevestigt: Leclerc werd in Spa gered door de halo

De FIA heeft bevestigd dat Sauber-coureur Charles Leclerc eind augustus in Spa-Francorchamps door het oog van de naald is gekropen bij de crash in de eerste bocht. Leclerc remde nietsvermoedend aan voor La Source hairpin op het moment dat achter hem Fernando Alonso’s McLaren werd getorpedeerd door Renault-coureur Nico Hülkenberg, die zijn rempunt compleet voorbij was geschoten. De McLaren werd bij de klap gelift en buitelde over de Sauber van Leclerc heen en maakte daarbij een baan over de cockpit. De coureur kon ongedeerd uitstappen, maar het compleet wegvagen van de witte verflaag op de halo toonde aan hoeveel geluk hij moest hebben gehad.

De FIA bevestigt nu, na uitvoerig onderzoek, dat de 20-jarige Monegask werd gered door de halo, die sinds het begin van 2018 verplicht is op de cockpit in de Formule 1.

De FIA startte direct na de crash een onderzoek en bediende zich daarbij van elke vorm van bewijsvoering die kon bijdragen aan de analyse van het ongeval: videobeelden, foto’s, telemetrie en GPS-data. Het was geen sinecure om vast te stellen of Leclerc zonder de halo meer gevaar zou hebben gelopen. De McLaren leek de halo slechts te schampen en werd via de rollbar over de auto heen getild. Het wiel van de McLaren miste de helm van Leclerc op een haar na.

Na het bestuderen van high-speed camera beelden, waarbij de FIA de beschikking heeft over 400 beelden per seconde, heeft het regelgevend orgaan een goede indruk van de dynamiek en het krachtenspel achter de crash. Ze concludeert dat, ook zonder de halo, het voorwiel van Alonso’s McLaren de helm van Leclerc niet zou hebben geraakt. Wel zag ze de voorvleugel in een zodanige baan bewegen dat de wing endplate het vizier van Leclerc zou hebben geraakt als die niet werd gedeflecteerd door de halo.

Met die schokkende bevinding kan worden gesteld dat de halo voor het eerst een potentieel fatale afloop heeft voorkomen.

“Op basis van de data en de videobeelden denken wij te weten dat het wiel Leclerc’s helm niet zou hebben geraakt”, stelt FIA’s Directeur Veiligheid Adam Baker, “maar omdat Alonso’s auto bleef draaien in relatie tot die van Leclerc, geloven wij dat Alonso’s front wing endplate net Leclerc’s vizier zou hebben geraakt. Het is moeilijk om de hevigheid van dat contact met precisie te bepalen.”

De FIA onthult in een nog officieel te publiceren rapport dat het snelheidsverschil tussen de auto’s van Alonso en Leclerc circa 30 km/u betrof. De impact was op het hoogtepunt 58G. Dat is 46 procent van de krachten die de halo moet kunnen doorstaan. Afgezien van de afgeschuurde verflaag was de halo nog volledig intact. Datzelfde gold voor de constructie van het chassis.

De FIA stelt wel dat als de volledige massa van de auto (840 kg bij 30 km/u) de halo zou hebben geraakt, zou de energie die vrijkwam zo’n 30 kJ zijn. Dergelijke krachten zouden dramatische gevolgen hebben als de coureur daar, zonder halo, direct aan zou zijn blootgesteld. De FIA stelt dat bij een dergelijke voltreffer de halo alle krachten waarschijnlijk ook niet had kunnen absorberen en zou hebben geleid tot aanzienlijke vervorming en, waarschijnlijk, het falen van de beugel.

 

F1-Planet.com