Home » Actueel » FIA en FOM: “Reglementen 2021 gepresenteerd vóór Bahrein”

FIA en FOM: “Reglementen 2021 gepresenteerd vóór Bahrein”

De FIA en Formula One Management zullen de reglementen voor het F1-seizoen 2021 presenteren voorafgaand aan de Grand Prix van Bahrein. Dat hebben FIA-President Jean Todt en F1-baas Chase Carey bevestigd in een gezamenlijke persconferentie op vrijdag in Melbourne. Ze antwoorden daarmee op aanhoudend aandringen en aanzwellende kritiek van de teams op het uitblijven van duidelijkheid.

“We zouden dan klaar moeten zijn met een globaal pakket”, zei FIA President Jean Todt, “aan de commerciële kant, de financiële kant, wat de verantwoordelijkheid van Formule 1 is, hebben we kostenbeheersing, wat een nieuw initiatief is en dat is best ver gevorderd.”

“We hebben de motorreglementen die een paar dagen geleden naar de teams zijn gestuurd en we hebben de chassis reglementen en we hebben het bestuur.”

“Dus dat zijn alle verschillende hoofdstukken waaraan we werken en we zouden op 26 maart het definitieve pakket gereed moeten hebben om het te bespreken met de teams.”

Carey stelt dat FOM nauw heeft samengewerkt met de FIA aan de voorstellen en dat er goede progressie is geboekt.

“Ik denk dat er op alles een algemene overeenstemming is over waar we naar toe gaan. We hebben tien teams dus we hebben tien verschillende meningen over de details, dus dat is hetgeen wat maakt dat dit wat langer duurt.”

“Het is niet uniek in de wereld om te proberen compromissen te sluiten, maar ik denk dat we als het gaat om de richting heel positief zijn over de kans die het biedt om echt een platform te bieden waarvan de sport vanaf 2021 echt aan de slag kan.”

Op basis van de FIA International Sporting Code dienen reglementen uiterlijk 18 maanden van tevoren worden worden bekrachtigd. Dat betekent dat de sport tot uiterlijk eind juni heeft om de nieuwe reglementen af te ronden.

F1-Planet.com