Home » Actueel » FIA geeft toe dat coureurs tijd kunnen winnen onder Virtual Safety Car

FIA geeft toe dat coureurs tijd kunnen winnen onder Virtual Safety Car

De FIA heeft toegegeven dat er manieren zijn waarop coureurs, ondanks de minimale tijd die wordt gesteld onder de Virtual Safety Car (VSC), tijd kunnen winnen. De automobielfederatie reageert daarmee op Sebastian Vettel, die zich beklaagde over de situatie en stelde dat coureurs onder de VSC bewust andere lijnen rijden om tijd te winnen. De minimale tijd wordt berekend op basis van de afstand tussen de meetlijnen die de verschillende baansecties scheiden. Door het rijden van kortere lijnen kunnen de coureurs meer snelheid meenemen en tijd winnen ten opzichte van zijn directe tegenstanders.

“Het is voor iedereen hetzelfde, maar de FIA heeft ons een systeem gegeven waarbij we een deltatijd moeten volgen”, zei Vettel, “en iedereen moet, ik dacht zo rond de 40 procent vertragen, maar ik denk dat iedereen wel weet dat er een snellere manier is om te rijden onder de VSC dan de delta te volgen, door de afstand te verkorten.”

“Dus ik denk dat we een systeem moeten implementeren dat deze maze niet heeft, want het maakt dat we belachelijke lijnen rijden op het circuit en iedereen doet het, dus ik denk niet dat het een geheim is.”

“Onze sport zou in een betere vorm zijn dan ons software te geven die tekortkomingen heeft en ons in staat stelt om op die manier extra performance te vinden.”

Racedirecteur Charlie Whiting nam de klacht van Vettel serieus en deed onderzoek naar de situatie. Hij geeft nu toe dat het systeem tekortkomingen heeft en dat het mogelijk is om minimaal tijd te winnen met alternatieve lijnen. Hij belooft dat de FIA de tekortkomingen zal oplossen.

“Ja, ik heb het nu uitgezocht”, zei Whiting, “het systeem maakt elke 50 meter een berekening op basis van de afstand vanaf de tijdslijn. Dus als je die weg kan verkorten, dan kun je kleine fracties winnen. Op de manier waarop het berekend wordt door onze software jongens is het mogelijk om zo’n 150 milliseconden [per ronde] te winnen.”

“Maar in de Formule 1 is het het waard om die te pakken, maar dat is de orde van grootte waarover het gaat. Zo is me in ieder geval uitgelegd door onze software mensen. We kunnen het aanpassen en het meer bulletproof maken.”

De FIA zou inmiddels opdracht hebben gegeven tot het doorontwikkelen van de software.

F1-Planet.com