Home » Actueel » FIA: “Miscommunicatie leidde tot te vroeg zwaaien van de vlag”

FIA: “Miscommunicatie leidde tot te vroeg zwaaien van de vlag”

FIA Racedirecteur Charlie Whiting heeft laat op zondag tekst en uitleg gegeven over het verwarrende slot van de Grand Prix van Canada. De zwartwit geblokte vlag werd daar een ronde te vroeg gezwaaid.

Het kwam, zo stelt Whiting, door een miscommunicatie tussen de starter en race control en had dus niets te maken met het feit dat model Winnie Harlow de vlag zwaaide.

“De zwartwit geblokte vlag werd een ronde te vroeg getoond vanwege een miscommunicatie met de persoon die zij hier de starter noemen, die de races start en afvlagt,” zei Whiting.

“Hij dacht dat het de laatste ronde was, hij vroeg aan de wedstrijdleiding om het te bevestigen, ze bevestigden het, maar ze dachten dat hij het als een stelling bracht toen hij de vraag stelde.”

“Hij liet het net een rondje te vroeg uitgaan, of hij zei de zwaaier van de vlag om hem in die ronde te laten zien, dus het had niets te maken met het feit dat het een beroemdheid was die vlagde.”

“Ik denk dat mensen die niet in de F1 werken, soms een beetje in de war zijn door de afbeelding die ze op het scherm zien, waar er 69 van de 70 staan,” zei hij.

“We weten allemaal dat dit betekent dat we in de 69e ronde zitten, maar voor iemand die laten we zeggen is een meer casual waarnemer denkt:” Oh, dit moet betekenen dat het de laatste ronde is. “

“Ik denk dat daar de twijfel vandaan komt, uiteraard moeten we deze mensen beter informeren.”

“Gewoon een simpele miscommunicatie, een zeer betreurenswaardige natuurlijk.”

“Je hebt te maken met veel mensen, verschillende landen, verschillende talen, en het is niet altijd absoluut perfect.”

“Natuurlijk streven we naar perfectie, gelukkig is er geen echt nadeel aangericht, in zoverre dat dit geen invloed had op het resultaat van de race.”

Om te voorkomen dat coureurs de dupe zouden kunnen worden van de fout, werd op basis van de reglementen de stand na de 68e ronde – 1 ronde voor het afvlaggen – gehanteerd voor de officiële uitslag.

admin