Home » Actueel » “FIA roept steward Connelly op het matje”

“FIA roept steward Connelly op het matje”

De FIA is intern een evaluatie gestart van de gebeurtenissen na afloop van de Grand Prix van Japan rond het ingediende protest van Mercedes tegen de verdedigende actie van Max Verstappen in de voorlaatste ronde van de race. Mercedes tekende aan het begin van de avond, ruim vier en een half uur na de race alsnog protest aan tegen de actie van de Nederlander. Mercedes deed het op het laatst denkbare moment. Teams hadden hun pitboxen al leeggeruimd, coureurs waren al onderweg naar het vliegveld en zelfs in het FIA-compound werd de balans opgemaakt op het moment dat Mercedes’ Chief Technical Officer Paddy Lowe en Team Manager Ron Meadows zich meldden met een aangetekend protest. Nog geen uur later trok het team het protest weer in. Naar eigen zeggen om een definitief raceresultaat mogelijk te maken, nadat de FIA verder verhoor in de zaak had verdaagd tot de Grand Prix van de VS.

Autobild berichtte na de race dat steward Garry Connelly een uiterst dubieuze rol heeft gespeeld in de gebeurtenissen. De stewards van de Grand Prix van Japan, vier in getal, waren het na afloop van de race oneens over de verdedigende actie van Verstappen. De Australiër Connelly was overtuigd dat de Nederlander had bewogen in de remzone, maar vond geen gehoor bij zijn collega’s – ex-coureur Emanuele Pirro, Enzo Spano en Takashi Mitarashi. Connelly staat binnen F1-kringen bekend als ‘Judge Merciless’, de rechter zonder mededogen. Connelly is regelmatig steward bij de Grands Prix, maar het was voor het eerst dat hij te maken kreeg met een verdedigende actie van Verstappen. De Nederlander zou door de verdeeldheid bij de stewards wel bij de wedstrijdleiding worden geroepen, maar geen straf krijgen opgelegd. Het bleef bij een informeel verhoor waarin hij nogmaals werd gewezen op de gevaren van bewegen in de remzone.

Connelly zou na bakzeil te hebben gehaald bij zijn collega-stewards op eigen initiatief en gefrustreerd naar de hospitality unit van Mercedes zijn gebeend en Lowe en Meadows daar hebben aangesproken. Hij zou hen in vertrouwen gestimuleerd hebben om alsnog een protest in te dienen. Teambazen Toto Wolff en Niki Lauda hadden het circuit inmiddels al verlaten en zaten al in het vliegtuig. De tijd drong, want de FIA stond op het punt om de uitslag van de race officieel te bevestigen. Lowe en Meadows besloten het advies van Connelly op te volgen en dienden hun protest in bij het FIA compound.

Kort na het bekend worden van het protest, bleek uit een tweet van Lewis Hamilton, die het circuit eveneens al had verlaten en op weg was naar het vliegveld, dat de coureur niet op de hoogte was van het aangetekende protest.

“Er is geen protest van mijzelf of @MercedesAMGF1. Een idioot heeft gezegd dat wij dat hebben gedaan, maar dat is niet waar. Max heeft goed gereden. Einde discussie. We gaan verder”, twitterde de Engelsman.

Het protest was er echter wel degelijk en door de stewards inmiddels verdaagd, omdat de hoofdrolspelers al niet meer aanwezig waren. Hamilton, gealarmeerd door berichten op social media, checkte de berichten en belde Toto Wolff. Het doorsijpelen van het protest deed Toto Wolff en Niki Lauda in woede ontsteken. Lowe had het niet zonder overleg mogen doen en de twee kopstukken waren eensgezind in hun visie dat het een race-incident was, waarbij de Nederlander niets te verwijten viel. Wolff belde daarop de FIA en eiste dat het protest onmiddellijk werd ingetrokken. De aanvankelijke tweet van Hamilton, die hij hals-over-kop verwijderde nadat hij zich ervan bewust was geworden dat zijn team wel degelijke een protest had ingediend, werd vervangen door een nieuwe tekst.

“Er is van mij geen protest. Ik heb net het team gehoord en heb hen verteld dat dit niet is wat wij doen. Wij zijn wereldkampioen, we gaan verder. Einde discussie”.

De kwestie bracht Mercedes en de FIA in grote verlegenheid. Het team had niet met één mond gesproken en het bekend worden van de rol van steward Connelly was iets dat de FIA en Racedirecteur Charlie Whiting nu juist niet konden gebruiken.

De rol van Connelly was, indien bewezen, een uiterst dubieuze. Stewards horen objectief te zijn en te oordelen over racesituaties die hen worden voorgelegd. Zij zouden geen partij mogen kiezen en al helemaal niet mogen aanzetten tot het indienen van een protest, dat zij vervolgens zelf in behandeling zouden nemen. De onafhankelijkheid is een groot goed in de FIA-statuten en de zaak wordt intern in Parijs hoog opgenomen.

De kwestie ligt echter gecompliceerd. Oud-rally-coureur Connelly is al jaren verbonden aan de FIA en is behalve steward ook Adjunct President van het FIA Institute en Directeur van het Australian Institute of Motor Sport Safety. Hij is bovendien lid van het World Motor Sport Council, het hoogste orgaan van de FIA, dat in het uiterste geval moet oordelen over kwesties van teams, coureurs in het licht van de reglementen. De situatie dat Connelly tegelijkertijd de rol van aanklager, rechter en beul zou spelen, ligt de FIA zwaar op de maag. Het ziet ernaar uit dat hij minimaal op de vingers zal worden getikt, maar zijn positie en staat van dienst bij de FIA is dusdanig dat het twijfelachtig is of er meer zal volgen.

Max Verstappen noemde het protest op de terugreis naar Tokyo “een storm in een glas water”.

“Ik was er honderd procent van overtuigd dat het een zuivere actie was”, zei Verstappen.

 

F1-Planet.com