Home » Actueel » FIA staat bevestiging spiegels aan Halo toe

FIA staat bevestiging spiegels aan Halo toe

De FIA heeft op woensdag bevestigd dat het voortaan toegestaan zal zijn om de zijspiegels te bevestigen aan de Halo. De FIA heeft dat bevestigd in een reglementsverduidelijking nadat ze door teams herhaaldelijk werd gevraagd naar haar standpunt over de bevestiging aan de Halo. Dat zou in bepaalde gevallen aërodynamisch gunstiger zijn dan bevestiging aan separate bevestigingen aan het chassis.

FIA’s Technisch Directeur Nikolas Tombazis stelt in de Technische Instructie die de FIA uitvaardigt dat de bevestiging van de spiegels aan de Halo is toegestaan binnen de eerder daarvoor aangegeven positiekaders aan weerszijden van het chassis zolang ze dezelfde minimale afmetingen van 150 x 50 mm behouden, de zichttests naar achteren doorstaan. De spiegels zullen ook moeten voldoen aan nieuwe eisen voor laminering van koolstofvezel onderdelen binnen 20 millimeter van de Halo. Er is daarnaast een andere eis: de spiegel mag niet te veel trillen onder het rijden zodat het zicht naar achteren niet wordt vertroebeld.

In de Technische Instructie stelt Tombazis:

“Wij verwachten dat u ons ervan kunt overtuigen dat de installatie voldoende rigide is om ervoor te zorgen dat de spiegel niet te veel trilt, wat het zicht van de coureur zou beperken”, stelt Tombazis.

Tombazis stelt dat het bovendien niet toegestaan is om de spiegels zowel aan de Halo als aan het chassis te bevestigen, omdat dat het verwijderen van de Halo zou bemoeilijken.

“Wij zullen geen dubbele bevestiging van de spiegel accepteren (aan de Halo en aan de traditionele survival cell), want dit zou het reddingsteam vertragen als de Halo verwijderd zou moeten worden na een ongeluk.”

Het zal daarnaast niet toegestaan zijn dat er camera’s in de spiegel worden geplaatst om te voorkomen dat er ongelijkheid ontstaat tussen teams als FOM die alleen op bepaalde auto’s zou willen aanbrengen.

“We zullen geen kabels of connectors door de Halo bevestiging accepteren, dus in het zeldzame geval dat een team wordt gevraagd om camera’s in de spiegels te plaatsen (positie 1 van Tekening 6 van de Technische Reglementen), waarbij een team een spiegelbevestiging op het chassis of de sidepod zou moeten plaatsen.”

F1-Planet.com