Home » Actueel » FIA stelt onderzoek in naar remsysteem Renault, neemt onderdelen in beslag

FIA stelt onderzoek in naar remsysteem Renault, neemt onderdelen in beslag

De FIA stelt een onderzoek in naar het remsysteem van het Renault F1 Team nadat ze op zondagmiddag een protest ontving van Racing Point F1 Team tegen de klasseringen van Daniel Ricciardo en Nico Hülkenberg voor het vermeend gebruik van een remsysteem dat de rembalans over een afstand automatisch zou aanpassen. Naar aanleiding van het protest en na beide teams te hebben gehoord heeft de FIA de Technisch Gedelegeerde beslag laten leggen op de ECU’s en stuurwielen van de beide Renaults.

De FIA wil met die inbeslaglegging nader onderzoek uitvoeren naar de hardware, software en data in relatie tot de elektronische aansturingsunit waarin de rijhulp zou zijn verankerd.

“Nadat zij een protest ontvingen van SportPesa Racing Point F1 Team tegen het Renault F1 Team met betrekking tot een vermeend vooraf ingesteld, afstand afhankelijk aanpassingssysteem voor de rembalans op auto’s 3 en 27, hebben de Stewards vertegenwoordigers van beide teams en een vertegenwoordiger van de Technische Afdeling van de FIA opgeroepen.”

“De Stewards hebben vastgesteld dat het protest voldoet aan alle vereisten die zijn gespecificeerd in Artikel 13 van de International Sporting Code en is derhalve ontvankelijk verklaard. Dit werd beaamd door de teamvertegenwoordigers van het Renault F1 Team.”

“De vertegenwoordiger van de Technische Afdeling van de FIA werd geïnstrueerd om beslag te leggen op de FIA standaard elektronische aansturingsunts en de stuurwielen van auto’s 3 en 27 en deze te verzegelen ter voorbereiding op het uitvoeren van gedetailleerde analyse van die onderdelen.”

“De vertegenwoordiger is voorts geïnstrueerd om een gedetailleerde analyse te maken van de hardware, software en data die ermee geassocieerd zijn en, wanneer voltooid, een rapport op te maken voor de Stewards met hun bevindingen en een beoordeling te maken die de bevindingen vergelijkt met de potentiële technische overtredingen die in het protest zijn uitgewerkt.”

“De vertegenwoordiger is namens de stewards gemachtigd om technische assistentie van buitenaf in te roepen, waaronder door vertegenwoordigers op te roepen van het Renault F1 Team en het SportPesa Racing Point F1 Team bij het uitvoeren van hun beoordeling.”

“Als de waarschijnlijke verzendingsdatum kan worden vastgesteld, zal de Technische Afdeling van de FIA dat communiceren aan de Voorzitter van de Stewards, zodat de volgende vergadering kan worden belegd om de beweringen in het protest te beoordelen.”

UPDATE:
In een reactie op social media heeft Renault laten weten dat ze kennis heeft genomen van het protest van Racing Point, maar dat het te dossier te complex was om ter plekke inzichten uit te wisselen met de stewards.

“@RenaultF1Team heeft kennis genomen van het protest dat is ingediend door @RacingPointF1 met betrekking tot haar rembalanssysteem na de #JapaneseGP. Vertegenwoordigers van het team hebben met de stewards van het evenement in Suzuka gesproken, maar gezien de complexiteit van het 12 pagina’s tellende dossier… [1/2]”

“…dat is voorbereid door @RacingPointF1, zal een verdere bijeenkomst worden gepland op een nader te plannen datum in de toekomst. @RenaultF1Team heeft de intentie om dit reces te gebruiken om een even gedetailleerde case op te bouwen om haar standpunt rigoureus te verdedigen. De resultaten van de #JapaneseGP blijven voor dit moment staan. [2/2.”

Het team zei verder weer “terug in formatie” te zijn met @RacingPointF1.

F1-Planet.com