Home » Actueel » FIA verscherpt instructies marshals na incident Pérez in Monaco

FIA verscherpt instructies marshals na incident Pérez in Monaco

De FIA heeft verscherpte instructies uitgevaardigd voor de marshals van de Grands Prix na het incident onder de safety car in Monaco. Daarbij kwamen twee marshals tot op enkele meters van de Racing Point van Sergio Pérez toen die de pitstraat verliet.

Pérez zei na afloop enorm te zijn geschrokken van de aanwezigheid van de marshals op die plek en dat hij hen had kunnen doden.

“Ik remde, maar tegelijkertijd wilde ik ervoor zorgen dat ik niet zou blokkeren en dat ik nog steeds kon insturen”, zei Pérez over het moment dat hij de pitstraat uit reed.

“Alles gebeurde zo snel. Ik zag er een wegrennen en de ander stopte op het juiste moment. Als hij had bewogen, kon ik nergens naar toe.”

“Ik denk dat het heel serieus was. We moeten de veiligheid van de marshals en de coureurs evalueren. Monaco is een unieke plek en er zijn momenten waarop dingen heel verkeerd kunnen aflopen als dingen niet goed worden opgevolgd.”

“Ik had het kunnen zijn of iemand anders. Iedereen zit in hetzelfde schuitje. Ik niet denk dat het iets is waar ik iemand de schuld van wil geven. We moeten gewoon nagaan wat het beste is voor de toekomst om ervoor te zorgen dat dit nooit meer gebeurt.”

,Na dit incident ben ik gewoon heel erg blij met hoe de dag is gelopen”, schreef Pérez na het weekend op zijn Twitter-pagina “Ik ben blij dat we allemaal veilig naar huis kunnen met onze families. Voor de veiligheid van de marshalls hoop ik dat dit nooit meer gebeurt!”

De FIA stelde na het incident een onderzoek in en daaruit zou zijn gebleken dat de marshals geen toestemming hadden om het circuit op te gaan. Het incident werd tijdens de race niet opgemerkt door Race Control. Pas 90 minuten na de race werden Racedirecteur Michael Masi en de stewards ingelicht toen Pérez verhaal kwam halen. De baancommissaris van de verantwoordelijke Automobile Club de Monaco heeft een volledig rapport gevraagd van het incident.

In een nieuwe instructie die de FIA in een reactie heeft uitgevaardigd benadrukt de automobielfederatie dat marshals nooit zonder permissie van Race Control het circuit op mogen gaan.

Racing Point Team Manager Andy Stevenson heeft de situatie gevolgd.

“Ik kan, na gesproken te hebben met de FIA, zeggen dat de marshals geen permissie hadden om op het circuit te zijn en de FIA gaat in de toekomst benadrukken dat ze niet het circuit op mogen gaan tot ze daarvoor toestemming hebben gekregen. Ze [de marshals] waren zich er niet van bewust dat er een auto in de pitstraat was.”

 

 

F1-Planet.com