Home » Actueel » FIA werkt aan oplossing voor vertraging in registratie rode vlag

FIA werkt aan oplossing voor vertraging in registratie rode vlag

De FIA werkt aan een oplossing voor de vertraging in de registratie van een rode-vlagsituatie in het timingsysteem. Het moment van registreren in het timingsysteem is op basis van de reglementen het formele moment dat de rode vlag van kracht wordt voor de deelnemende coureurs.

Normaal gesproken zou de rode vlag vrijwel direct na het uitvaardigen van de vlag via de signaalsystemen ook moeten worden vastgesteld in het timingsysteem, maar in Monza bleek dat er een fractie van een seconde tussen het tonen van de rode vlag op de lichtpanelen en de registratie en weergave in het timingsysteem zat.

Door die vertraging zou de rondetijd van Mercedes-coureur Valtteri Bottas in de kwalificatie voor de Grand Prix van Italië aanvankelijk niet worden toegekend nadat momenten eerder Kimi Räikkönen van de baan was gegaan bij Parabolica. Bottas kreeg net voor hij over startfinish ging de rode vlag getoond op de lichtpanelen op grond waarvan zijn rondetijd niet zou worden geregistreerd, maar de registratie van de rode vlag in het timingsysteem vond een fractie van een seconde later plaats toen de Fin al over startfinish was gekomen. Bottas kreeg de tijd daardoor naderhand alsnog toegekend, waardoor hij als derde zou starten.

Naar nu blijkt, wordt de vertraging veroorzaakt door het feit dat de beide systemen niet gekoppeld zijn, maar afzonderlijk worden bediend. Het ene systeem wordt door Racedirecteur Michael Masi bediend en één door zijn adjunct Racedirecteur en Controle Systeem Manager Colin Haywood. Die situatie zou in Monza verantwoordelijk zijn geweest voor het minimale verschil tussen de vaststelling van de rode vlag.

“Het is een vergelijkbaar probleem als we eerder dit jaar in Baku hadden”, stelt Masi, “het is iets waar we naar hebben gekeken en het is niet zo gemakkelijk als iedereen denkt, om twee compleet geïsoleerde systemen met elkaar te laten praten.”

“In de simpelste vorm is het startlichtpaneel gekoppeld aan de timingmonitoren, dus dat is het complete gesloten systeem en ik druk op de afbreekknop om dat aan te duiden en dan stopt de timing. Aan de andere kant zijn er de lichtpanelen voor rode vlaggen en VSC en SC. Dat is wat Colin doet in zijn rol, dus in feite zijn het twee separate menselijke invoerhandelingen die zichtbaar moeten worden gemaakt.”

“We hebben ernaar gekeken en ons georiëntieerd op hoe de twee systemen met elkaar kunnen praten. De oplossing is niet zo gemakkelijk als we zouden willen, niet iets dat, in tegenstelling tot wat sommigen denken, is genegeerd.”

“Het is meer dat de knappe koppen er momenteel naar kijken en proberen om ze met elkaar te laten praten.”

Masi stelde dat er in het geval van Bottas maar 0,6 seconde zat tussen het moment waarop de rode vlag op het lichtpaneel werd getoond en de rode vlag in het timingsysteem.

“Ik denk dat als we er in die context realistisch naar kijken, dan hebben we het over twee mensen die op twee verschillende knoppen drukken op twee verschillende desks.”

F1-Planet.com