Home » Actueel » FIA wijst verzoek voor review van Ferrari af

FIA wijst verzoek voor review van Ferrari af

De FIA heeft op vrijdag het verzoek van Ferrari om het incident van Sebastian Vettel in de Grand Prix van Canada opnieuw door de stewards te laten bekijken afgewezen. Het nieuwe bewijs dat het team op vrijdag overlegde, werd door de stewards niet nieuw en niet overtuigend geacht.

Ferrari hoopte met het verzoek tot review de 5 seconden tijdstraf die Vettel kreeg opgelegd voor het incident ongedaan te laten maken en daarmee de overwinning terug te krijgen. Door die hoop moet het team na vrijdag een streep zetten.

Ferrari werd op vrijdagmiddag gehoord door de stewards van de Grand Prix van Frankrijk die zich over het verzoek bogen. Het stewardspanel van Canada woonde de zitting via teleconferencing bij.

Ferrari’s Sporting Director Laurent Mekies stelde voorafgaand aan de meeting dat het team “overweldigend” aanvullend bewijs had in de kwestie.

”We hebben naar het bewijs gekeken en om die reden hebben we de FIA gevraagd om het recht op review, want wij geloven dat dit bewijs behoorlijk overweldigend is als het erom gaat dat Sebastian geen regels heeft overtreden”, stelde Mekies.

De stewards deelden die visie na het doornemen van Ferrari’s bewijsvoering niet. Zij stelden zich op het standpunt dat “er geen significante en nieuwe elementen waren die nog niet beschikbaar waren voor de partijen ten tijde van de competitie”.

Ze stelden dat van de zeven bewijsstukken die Ferrari indiende er vijf beschikbaar waren ten tijde van de race.

Het team presenteerde GPS- en telemetriedata van de auto, videobeelden van de race en videomateriaal van na de race, waaronder een analyse van Karun Chandhok uit de uitzending van Sky Sports F1. Die werd weliswaar als nieuw, maar niet als relevant beschouwd, omdat het een mening van een derde betrof.

Ook het videomateriaal vanaf de cockpit van Vettel, dat nog niet beschikbaar was tijdens de race en die de stuurbewegingen van de Duitser registreerden, waren nieuw, maar toonden volgens de stewards niets wat niet al uit de onboardbeelden die tijdens de race beschikbaar waren te zien was.

Door het besluit van de stewards om het verzoek tot review niet in te willigen, is de overwinning in de Grand Prix van Canada definitief voor Lewis Hamilton.

F1-Planet.com