Home » Actueel » Force India bevestigt Pérez voor 2019

Force India bevestigt Pérez voor 2019

Racing Point Force India heeft op donderdag Sergio Pérez bevestigd voor 2019. De 28-jarige Mexicaan zal voor een zesde opeenvolgende seizoen voor het Britse team uitkomen. De aankondiging werd alom verwacht nadat zowel het team als de coureur al signalen af gaven dat zijn contractverlenging bij het team een kwestie van tijd was.

Pérez speelde een sleutelrol in de doorstart van het team nadat hij het team onder haar voormalige eigenaren voor de rechter sleepte om een onbetaalde salaris van $4 miljoen. Het team werd op basis van die claim door het Hooggerechtshof van Londen in surséance van betaling gesteld. Dat gaf het team de kans om een nieuwe start te maken onder nieuw eigenaarschap van het Racing Point-consortium onder leiding van Lawrence Stroll.

Pérez was heel blij met zijn nieuwe contract.

“Ik ben heel blij dat ik eindelijk mijn toekomst kan aankondigen en ik ben echt gemotiveerd voor 2019”, zei Pérez, die naar alle waarschijnlijkheid Lance Stroll als zijn nieuwe teamgenoot naast zich krijgt, “Force India is sinds 2014 mijn thuis en heeft me in staat gesteld om te groeien als coureur en mijn kwaliteiten te tonen op het circuit. We hebben in de afgelopen vijf seizoenen zoveel succes behaald, maar ik denk dat het beste nog moet komen. De nieuwe investeringen in het team vervullen mij met vertrouwen en ik ben echt heel positief over de toekomst.”

Teambaas Otmar Szafnauer is blij met het langere verblijf van Pérez.

“Ik ben blij dat Sergio doorgaat met zijn reis met ons in 2019”, zei hij, “in de afgelopen vijf jaar heeft Sergio zijn positie als een van de meest getalenteerde en constante coureurs op de Formule 1-grid bewezen. Hij geeft ons waardevolle stabiliteit en is van enorme waarde voor het team. Nu we aan een nieuw hoofdstuk beginnen in het leven van dit team, zijn we heel blij dat Sergio voor ons blijft racen.”

F1-Planet.com