Home » Actueel » Force India bevestigt Stroll

Force India bevestigt Stroll

Racing Point Force India F1 Team heeft op vrijdag de komst van Lance Stroll bevestigd. De overstap van de jonge Canadees was slechts een kwestie van tijd nadat zijn vader Lawrence Stroll het team in augustus van dit jaar overnam. Toch wordt die overstap nu pas bevestigd. Stroll zal bij het team de nieuwe teamgenoot worden van Sergio Pérez.

Stroll werd in 2016 kampioen in de Formule 3 Euro Series en debuteerde een jaar later bij Williams in de Formule 1. In een wisselend debuutseizoen was zijn podiumfinish in de Grand Prix van Azerbaijan het hoogtepunt. In 2018 maakten Stroll en Williams een moeilijk jaar door. Meer dan twee puntfinishes zaten er niet in voor de 20-jarige coureur met een achtste plaats als beste resultaat. De problemen bij Williams waren voor de Strolls reden om een paar pitboxen verder te kijken. Ze vonden uitkomst toen duidelijk werd dat het Force India-team op eigen kracht het einde van het seizoen niet zou halen.

Lance diende echter zijn contract bij Williams uit, maar op de achtergrond werd al gewerkt aan een meerjarige overeenkomst voor de coureur vanaf 2019. In de afgelopen week testte Stroll al anderhalve dag met de VJM11 tijdens de post-season test in Abu Dhabi. Op vrijdag was de tijd dan uiteindelijk rijp om de overstap aan te kondigen.

Teambaas Otmar Szafnauer verwelkomt Stroll bij het team.

“Ik ben blij dat we eindelijk de komst van Lance kunnen bevestigen”, zei hij, “hij zal volgend jaar naast Sergio racen. Het geeft ons een spannende line-up met de perfecte mix van jeugd, talent en ervaring. Lance is pas twintig jaar oud en heeft al twee jaar Formule 1-ervaring evenals een podiumfinish en een start op de eerste rij.”

“Wij zien een enorm potentieel in Lance en wij geloven dat we een omgeving kunnen creëren waarin hij kan opbloeien. Ons team heeft een geweldig succes gehad met het koesteren en ontwikkelen van jonge, getalenteerde coureurs en we zijn heel blij dat we onze reis met Lance kunnen beginnen.”

“Ik wil ook van de gelegenheid gebruik maken om Esteban Ocon te bedanken voor zijn bijdragen aan het team in de afgelopen twee jaar en we wensen hem het beste voor de toekomst.”

Stroll zelf is blij met zijn nieuwe stap.

“Dit is het begin van een ongelooflijk spannende reis in mijn Formule 1-carrière”, zegt hij, “ik kijk ernaar uit om met een succesvol team te gaan werken, dat een geweldige cultuur heeft. Het is een nieuwe uitdaging en ik ben blij dat ik deze nieuwe kans kan omarmen.”

Racing Point Force India heeft grote plannen voor de komende jaren. Het team wil de komende twee jaar groeien met zo’n 100 tot 125 medewerkers.

Met de bevestiging van Lance Stroll is de laatste van de 20 coureurs voor het Wereldkampioenschap van 2019 bevestigd.

F1-Planet.com