Home » Actueel » Formule 1 stopt met grid girls

Formule 1 stopt met grid girls

De Formule 1 stopt vanaf komend seizoen met de entourage van grid girls voorafgaand aan de start van de Grands Prix. Daartoe heeft F1-eigenaar Liberty Media besloten. Het bedrijf vindt het jarenlang gekoesterde fenomeen gedateerd en niet meer past bij de huidige normen.

Het afschaffen van de grid girls is één van de aanpassingen die het mediabedrijf voor het komende seizoen doorvoert. Liberty onderzocht in het afgelopen jaar uitgebreid de verschillende aspecten van de Formule 1 en woog de voors en tegens af. Nadat hij er eerder al naar hintte, bevestigde Commercieel Manager Sean Bratches deze week het verdwijnen van de grid girls.

“In het afgelopen jaar hebben we naar een aantal gebieden gekeken waarvan wij vonden dat ze aangepast moesten worden om meer in lijn te zijn met onze visie op deze geweldige sport”, vertelt Bratches.

“Hoewel het inhuren van grid girls voor de Formule 1 Grands Prix decennia lang vaste prik is geweest, vinden wij dat dit fenomeen niet past bij de waarden van ons merk en het past duidelijk niet bij de huidige sociale normen en waarden.”

“Wij denken niet dat deze praktijken gepast of relevant zijn voor de Formule 1 en haar fans, oud en nieuw, over de hele wereld.”

Het inzetten van vrouwelijk schoon bij sportevenementen wordt wereldwijd steeds meer als ongepast gezien en wordt bekritiseerd als ‘seksistisch’ en ‘denigrerend’.

Recent deed ook de Professional Darts Corporation de schaars geklede dames in de ban die de darters naar het podium begeleiden. Dat afschaffen stuitte op veel verzet van de fans, maar de PDC hield desondanks voet bij stuk.

F1-Planet.com