Home » Actueel » Gasly: “De mooiste dag van mijn leven”

Gasly: “De mooiste dag van mijn leven”

Toro Rosso-coureur Pierre Gasly was in de zevende hemel na het behalen van de tweede plaats in de Grand Prix van Brazilië. De Fransman kwam ietwat gelukkig in stelling voor de tweede plaats na de crash tussen Lewis Hamilton en Alexander Albon. Hamilton zette daarna de aanval in en trok in de laatste ronde nog bijna langszij, maar Gasly kon dankzij het vermogen van de Honda power unit de Mercedes met een neuslengte voorblijven.

Gasly noemde de gebeurtenissen “gestoord”.

“Dit is gewoon de beste dag van mijn leven”, zei Gasly na afloop, “als kind droom je ervan om in de Formule 1 te rijden en als het gebeurt, wordt dat de beste dag van je leven. En daarna droom je van je eerste podium…”

“Om eerlijk te zijn had ik niet verwacht dat dit zou gebeuren na mijn terugkeer bij Toro Rosso in het tweede deel van het seizoen, maar ik bleef gewoon aan mezelf werken, probeerde het team zoveel ik kon te pushen. Ik zei hen ‘OK we moeten het beste halen uit alle mogelijkheden die we krijgen tot het einde van het jaar’. En vandaag kwam het gewoon naar ons toe.”

“Daarvoor hadden we echt een sterke race op P7, achter de topteams, en toen ze vervolgens begonnen te vechten; eerst de Ferrari[‘s] en daarna had ik zoiets van: ‘OK, dit lijkt behoorlijk veel op Bahrein 2018 toen ik op P4 eindigde en daarna wist ik dat Lewis iets zou proberen. En yeah, het lukte om voorbij die twee te gaan en yeah. Het was een behoorlijk intense finish en gewoon ongelooflijk om mijn eerste podium in de Formule 1 te halen.”

De slipstreamfinish tussen Gasly en Hamilton zorgde voor een iconisch beeld bij het vallen van de vlag.

“Dit is waarom ik zoveel van de autosport houd”, zei Gasly, “ik had het gewoon moeilijk en gaf alles wat ik in me had. De finish met Lewis was gewoon geweldig.”

“Toro Rosso heeft me sinds mijn terugkeer een fantastische auto gegeven. Ik wil de jongens van het team bedanken en feliciteren.”

“Aan het einde van de race bad ik alleen maar dat de motor alles gaf wat die in zich had. Zonder Honda zou deze podiumplaats niet mogelijk zijn geweest.”

Max Verstappen prees zijn voormalige teamgenoot om zijn prestatie en volharding.

“Hoe ik Pierre’s podiumplaats schaal? Ongelooflijk”, zei Verstappen, “best of the rest is al een goed resultaat en als je dan uit de problemen blijft en andere mensen maken fouten, dan profiteer je daar van.”

‘Het is geweldig om Pierre hier te zien. Nu is het ook al het tweede podium voor Toro Rosso dit jaar,dus ik denk dat ze hier heel blij mee zijn.”

“Ik wist altijd al dat hij een heel snelle coureur is. Dit jaar werkte het in het begin misschien niet zoals had gemoeten, maar zoals je kunt zien, is Pierre heel sterk en bij Toro Rosso heeft hij zich hersteld.”

“Voor deze race had hij al heel veel goede resultaten, dus dit is een nog grotere motivatie.”

 

 

F1-Planet.com