Home » Actueel » Gasly voelt zich nu veel beter in de Red Bull

Gasly voelt zich nu veel beter in de Red Bull

Red Bull Racing-coureur Pierre Gasly heeft gezegd dat zijn gevoel in de Red Bull RB15 nu veel beter is dan in voorbije races. De Fransman kende een moeilijke start van zijn periode bij Red Bull Racing. Hij had moeite met de balans en keek aan tegen een forse achterstand ten opzichte van zijn teamgenoot Max Verstappen.

De stijgende lijn werd in China al ingezet, waar het gat naar Verstappen weliswaar nog aanzienlijk was, maar hij zich wel naast de Nederlander op de derde startrij kwalificeerde en ook op de zesde plaats aan de finish kwam. In Azerbaijan werd zijn weekend benadeeld door een penalty als gevolg van het missen van een weegmoment op vrijdag en viel hij in de race uit met een aandrijvingsprobleem. Zijn prestaties in Baku verhulden het daardoor enigszins, maar het gevoel in de auto was aanzienlijk beter, vertelt Gasly nu.

“Er is heel veel gebeurd. Het viel niet onze kant op, maar ik kijk naar de positieve dingen van dit weekend”, stelt Gasly, “ik voel me nog steeds beter in de auto en kon veel meer rijden hoe ik wilde en het lukte me om me beter te voelen in de kwalificatie en een goede prestatie neer te zetten in Q1.”

“In de race startte ik vanuit de pitstraat. We wisten dat het lastig zou worden om naar de voorkant te komen, maar we hadden een auto die snel genoeg was om weer in de punten te komen en een paar mooie punten te scoren. Het voelde veel beter.”

Gasly stelt dat er niet één reden is voor zijn verbeterde prestaties. Hij paste zijn rijstijl aan en de updates van de Red Bull versterkten het effect van de verbeteringen.

“Ik denk dat het een combinatie van dit alles is, een mix van wat het team me kan bieden en wat ik zelf kan doen om me iets meer aan te passen en de manier waarop ik rijd in deze auto een beetje aan te passen om het potentieel dat we hebben echt te maximaliseren.”

“We beginnen het hele pakket langzaam te verbeteren.”

Red Bull Racing-teambaas stelde eveneens dat Gasly “een heel goed weekend” had gehad, ondanks dat hij geen resultaat had kunnen boeken.

“Ook al heeft hij geen resultaat behaald op papier, is hij tevreden over zijn weekend”, zei Horner, “in Q1 was hij snel. Hij heeft een goede race gereden en hij zou gemakkelijk naar P6 zijn gereden vanuit de pitstraat en dat is een heel sterke race. Ik denk dat zijn snelheid nog veelbelovender is. Vergeleken met de Ferrari [van Charles Leclerc], die op dezelfde strategie zat, was hij absoluut sneller, dus ik denk dat er heel veel positiefs is geweest voor Pierre in dit weekend.”

“Ik denk dat het vertrouwen dat hij vanuit China heeft meegenomen naar Azerbaijan hij weet dat het een veel sterker weekend is geweest, ook al had hij niet de resultaten op het bord om dat te laten zien.”

F1-Planet.com