Home » Actueel » Geen actie na crash Magnussen, Vandoorne, Ricciardo

Geen actie na crash Magnussen, Vandoorne, Ricciardo

De stewards van de Grand Prix van Brazilië hebben besloten geen verdere actie te ondernemen naar aanleiding van de crash tussen Kevin Magnussen, Stoffel Vandoorne en Daniel Ricciardo in de eerste ronde van de race. Vandoorne liet zich bij het uitkomen van Turn 1 na contact met Romain Grosjean terugzakken, maar kwam daarbij tussen Ricciardo en Magnussen terecht. Hij raakte daarbij in het gedrang. Er was te weinig ruimte voor drie auto’s en Vandoorne werd geraakt door Ricciardo aan de linkerkant en Magnussen aan de rechterkant. Magnussen en Vandoorne waren ter plekke uitvallers. Ricciardo kon de race na een bezoek aan de pits vervolgen.

De stewards zouden oordelen dat geen van de drie coureurs volledig schuldig was aan het incident en deden het af als een race-ongeval.

Kevin Magnussen, die zijn Haas direct met schade moest parkeren, stelde dat hij niet kon zien dat behalve Vandoorne ook Ricciardo op dezelfde hoogte door de S do Senna reed.

“Volgens mij reden we met z’n drieën naast elkaar door de bocht”, zei Magnussen na afloop, “er was contact met Vandoorne, die daarna Ricciardo raakte. Ik brak mijn voorwielophanging, dus het was niet best.”

“Als ik me eerder had gerealiseerd dat Ricciardo aan de buitenkant zat bij Vandoorne, dan zou ik misschien meer ruimte hebben gegeven, maar tegen de tijd dat ik Ricciardo zag, was het te laat. Ik had de snelheid al meegenomen.”

Ricciardo stelde dat hij wist dat het krap zou worden in Turn 2, maar kon niet voorkomen dat hij door Vandoorne werd geraakt.

“Ik wist dat het krap zou worden in turn 2, maar ik dacht dat het een goede kans was vanaf de start om een aantal auto’s in te halen, dus ik probeerde de buitenkant, hield vast en toen voelde ik een klap.”

“Ik was bang dat ik schade had. Ik denk dat de band een snee had, dus ik ben naar de pits gegaan om de banden te wisselen.”

Vandoorne baalde van het contact na een aanvankelijk goede start vanaf zijn twaalfde startpositie.

“Ik had een heel goede start, ging bijna meteen voorbij de Force India [van Ocon] en de Haas [Grosjean]. Het was heel krap met Esteban en Romain. Ik vermeed daar maar net een ongeluk. We hadden een goede eerste bocht, maar toen kwam het veld samen.”

“Ik werd helaas gesqueezed in Turn 2. We zaten midden in de sandwich en ik kon geen kant op. Ik was gewoon een passagier. We hadden contact en helaas was dat het einde van onze race.”

De stewards waren minder mild over het incident tussen Romain Grosjean en Esteban Ocon, dat momenten later opnieuw ontvlamde bij Turn 5 en resulteerde in het uitvallen van de laatste. Grosjean kreeg de schuld van het incident en zou een tijdstraf van 10 seconden moeten inlossen.

admin