Home » Actueel » Geen overeenstemming over nieuw puntensysteem

Geen overeenstemming over nieuw puntensysteem

De F1-teams hebben geen overeenstemming kunnen bereiken over een nieuw puntensysteem dat werd beoogd voor 2019. De F1 Group stelde voor om het puntensysteem zo aan te passen dat tot aan de 20e plaats in een race punten worden toegekend. Dat zou de kleinere teams iets geven om voor te racen en het verhaal van die teams richting sponsors aanzienlijk verbeteren. Het voorstel kreeg de steun van enkele teams uit het midden- en achterveld, waaronder Williams, maar een unanieme steun voor het voorstel werd niet bereikt. Dat was wel benodigd omdat de reglementen voor 2019 al zijn bekrachtigd door het World Motor Sport Council.

“Het is besproken”, bevestigde FIA Racedirecteur Charlie Whiting, “het is niet als een regel voor 2021, het is iets dat als iedereen ermee had ingestemd, we ernaar zouden hebben gekeken om het voor 2019 in te voeren, maar er was geen overeenstemming.”

De teams konden het onder meer niet eens worden over de verdeling van de punten over de posities, met name hoe veel punten er tussen verschillende klasseringen zouden moeten zitten.

“Ik denk dat een verschil van één punt niet genoeg is wat mij betreft”, zei Haas-teambaas Günther Steiner, “er zit tussen de zevende en achtste plaats maar één punt, dan zijn de proporties niet goed als er tussen de 15e en 14e plaats ook een punt zit. Ik denk dat we er nog iets meer onderzoek naar moeten doen.”

Nu er geen overeenstemming is gevonden, zal het huidige systeem volgend jaar worden gehandhaafd. Daarbij worden nu alleen de eerste tien plaatsen beloond met punten.

Motorsport Manager Ross Brawn heeft er vrede mee.

“Het is een belangrijk besluit om het te veranderen. Als we het aanpassen, dan moeten we er daarna tien jaar van afblijven. We willen er niet aan blijven knoeien”, zei hij eerder.

F1-Planet.com