Home » Reports » GP van Australië: Vettel verrast Hamilton

GP van Australië: Vettel verrast Hamilton

Sebastian Vettel heeft op zondag in Melbourne de Grand Prix van Australië op zijn naam gebracht. De Ferrari-coureur verraste Lewis Hamilton met een strategische pitstop onder de virtual safety car en passeerde de Mercedes zo voor de leiding. In de daarop volgende ronden zou hij de charge van de Engelsman pareren om als eerste over de finish te komen. Max Verstappen kende een moeilijke race, waarin hij na een spin veel plaatsen verloor. Hij zou zich herstellen tot de zesde plaats.

Hij moest na afloop toegeven dat er wat geluk voor nodig was geweest, maar Sebastian Vettel was er niet minder blij mee. Hij opende het seizoen 2018 met de volle buit en, net als vorig jaar, de overwinning in de Grand Prix van Australië. De virtual safety car die was ingesteld na het uitvallen van een van de Haasen viel precies in zijn pitstop window, waarmee hij kostbare tijd won ten opzichte van de net daarvoor gestopte Lewis Hamilton. De Mercedes-coureur was zichtbaar verbluft door de troefkaart die Ferrari besluitvaardig op tafel legde en die Vettel pal voor hem liet terugkeren op de baan. Hij zou de aanval daarop inzetten, maar Vettel kon de rondetijden van de Mercedes moeiteloos pareren. Zonder misstap ging hij als eerste richting de zwart wit geblokte vlag.

Het had er lang niet naar uitgezien. Hamilton was bij de start sterk van pole vertrokken, hield Kimi Räikkönen achter zich bij de start. Räikkönen probeerde de Mercedes voor Turn 3 nog buitenom  in te halen, maar Hamilton doorzag de manoeuvre en sloeg de aanval af. Hamilton zou met een aantal snelle ronden een gat van ruim 3 seconden trekken. Räikkönen probeerde het gat te verkleinen, maar zijn verbetering van de snelste ronde kreeg geen vervolg. Hamilton zou de marge met een aantal snelle ronden herstellen.

De Engelsman dook in ronde 19 naar de pits voor een wissel naar de zachte band. Het gaf Räikkönen kortstondig de leiding. Ferrari reageerde door de Fin een ronde later te laten stoppen, maar dat was tevergeefs. Hamilton kon dankzij zijn marge voor de Ferrari terugkeren op de baan. Sebastian Vettel had de leiding inmiddels geërfd en de Duitser ging nu voluit met rondetijden in de 1:28 in de voorbereiding op zijn pitstop. De Duitser kreeg hulp uit onverwachte hoek. Binnen een tweetal ronden vielen de beide auto’s van Haas uit in hun outlaps na hun pitstop. De auto van Romain Grosjean stond aan de binnenkant van Turn 1 op een hachelijke plek en kon daar niet zomaar worden weggehaald, waardoor de wedstrijdleiding de virtual safety car instelde. Vettel gebruikte de verplichte vertraging voor zijn wissel naar zachte banden en kwam voor Hamilton de pits uit.

Mercedes moest Hamilton daarop excuses maken. Het team stelde “dat ze dacht dat ze veilig waren”, maar niets bleek minder waar. Hamilton zwoer ‘ervoor te gaan’ en zette na de herstart de jacht in op Vettel. Hij bleef lange tijd binnen DRS-bereik en zinde op een kans, maar Vettel zou geen ruimte laten op de bochtige baan, die toch al niet erg inhaalgezind is. Vettel worstelde zich met een aantal snelle ronden onder de druk uit en sloeg de onmiddellijke dreiging af door Hamilton weer buiten DRS-bereik te laten. “Schrap zetten”, was de korte instructie vanaf de Ferrari-pitmuur en dat werd door de viervoudig wereldkampioen beantwoord.

Hamilton kon ondertussen niet voluit blijven gaan en moest in lift en coast om de temperatuur in zijn power unit te beheersen. Hij zette daarna nogmaals aan, maar een foutje bij Turn 9 maakte dat zijn charge werd onderbroken. De Mercedes blokkeerde de voorwielen en zag daardoor het gat naar Vettel weer oplopen tot drie seconden. De Engelsman zou niet opgeven en de marge terugbrengen tot onder de anderhalve seconde. Vettel antwoordde door een persoonlijk beste tijd te zetten. Hamilton’s banden waren nu duidelijk door hun beste tijd en die kon niet meer antwoorden op de snellere tijden die Vettel in zijn eindsprint liet noteren en moest de overwinning daarmee definitief aan de Ferrari-coureur laten.

Achter hen had Räikkönen na de virtual safety car zijn handen vol aan een ontketende Daniel Ricciardo. De Australiër was vanaf de achtste positie Nico Hülkenberg voorbij gegaan en schoof door toen de beide Haas-coureurs uitvielen en zijn teamgenoot Max Verstappen terugviel. Ricciardo maakte volop jacht op de Ferrari, zinnend op zijn eerste podium in zijn thuisrace en daarmee af te rekenen met de ‘vloek’ waarover de Australiërs en de Britse pers speculeerden op zijn fortuin voor eigen publiek. Räikkönen moest vol aan de bak onder de druk van de Red Bull, maar kon pareren met goede rondetijden en daarbij zijn banden goed houden. De foutjes die zijn team voorspelden kwamen er niet. Räikkönen hield tot aan de vlag het voortouw.

Max Verstappen kende achter de kop een moeilijke race. Hij  was bij de start een plek verloren aan Kevin Magnussen en zat in de beginfase van de race lang vast achter de Haas. Onder toenemende druk om het gat naar de kop niet langer te laten toenemen, maakte de Nederlander een zeldzame fout. Bij het ingaan van de tiende ronde pakte hij te veel curb mee en spinde. Hij hield de auto wonderwel van het gras en uit de muur, maar zag wel  Romain Grosjean, Daniel Ricciardo en Nico Hülkenberg langszij komen. Max was niet tevreden over de balans in het midden van de bochten. Verstappen wisselde in ronde 22 zijn supersofts voor softs en keerde als veertiende terug op de baan.

De virtual safety car had ook voor hem nadelige gevolgen, want Fernando Alonso, die stopte onder de VSC, kwam de pitstraat uit op het moment de Red Bull de pit exit naderde. Ze reden kort zij aan zij voordat Verstappen buitenom voorbij de McLaren trok. Dat was nog onder de VSC en de FIA zou oordelen dat de McLaren bij de pituitgang voor de Red Bull lag en dus moest de plek teruggeven. Verstappen zou gehoor geven aan de call. Max zou daarop ronden lang verwoed jacht maken op de Spanjaard. Hij probeerde alles en benutte elke millimeter asfalt en meer, pakte wat curb mee in Turn 2, maar de McLaren hield steeds genoeg marge om hem voor Turn 3 voor te blijven. Ondanks verwoede pogingen zou hij achter de McLaren over de finish gaan in zesde positie.

Valtteri Bottas kende een weinig opbeurende race na zijn crash op zaterdag. De Mercedes-coureur zat na de start vanaf de 15e positie lang vast achter Lance Stroll en stuitte vervolgens op de lastig te passeren Force India’s van Esteban Ocon en Sergio Pérez. Vooral de laatste bleek een taaie tegenstander en het voordeel DRS was niet genoeg om hem voorbij te geraken. Hij zou hem en Carlos Sainz via de pitstops passeren, maar zou in het vervolg alleen nog afrekenen met Stoffel Vandoorne. Hij passeerde de McLaren via een geslaagde manoeuvre bij Turn 3.

De race voltrok zich als een drama voor de coureurs van Haas. Beide vielen op bijna identieke wijze uit na de pitstops. Eerst moest Kevin Magnussen de auto rokend stilzetten, even later gold datzelfde voor Romain Grosjean. Beide uitvalbeurten werden veroorzaakt door bevestigingsproblemen van het linker voorwiel. Na het sterke optreden in de trainingen en de beginfase van de race was het een bittere pil voor het jonge Amerikaanse team.

Andere uitvallers waren Sergey Sirotkin, die zijn debuut na 14 ronden met een remprobleem moest staken, Marcus Ericsson, die zonder powersteering terugkeerde naar de pits en Pierre Gasly met een motorisch probleem.

 

Grand Prix van Australië
Ronde 1
Circuit Albert Park, Melbourne
Lengte: 5,303 km – 58 ronden

zondag 25 maart 2018

Race


Baantemperatuur:  38’C
Luchttemperatuur: 24’C

PosCoureurTeamTijd
1Sebastian VettelFerrari1:29:33.283
2Lewis HamiltonMercedes+5.036
3Kimi RäikkönenFerrari+6.309
4Daniel RicciardoRed Bull TAG Heuer+7.069
5Fernando AlonsoMcLaren Renault+27.886
6Max VerstappenRed Bull TAG Heuer'+28.945
7Nico HulkenbergRenault+32.671
8Valtteri BottasMercedes+34.339
9Stoffel VandoorneMcLaren Renault+34.921
10Carlos SainzRenault+45.722
11Sergio PerezForce India Mercedes+46.817
12Esteban OconForce India Mercedes+1:00.278
13Charles LeclercSauber Ferrari+1:15.759
14Lance StrollWilliams Mercedes+1:18.288
15Brendon HartleyToro Rosso Honda+ 1 ronde
RRomain GrosjeanHaas Ferrarironde 25
RKevin MagnussenHaas Ferrarironde 23
RPierre GaslyToro Rosso Hondaronde 14
RMarcus EricssonSauber Ferrarironde 6
RSergey SirotkinWilliams Mercedesronde 5

 

Standen

2018 Drivers’ Championship
Stand na ronde 1

PosCoureurTeamPunten
1Sebastian VettelFerrari25
2Lewis HamiltonMercedes18
3Kimi RäikkönenFerrari15
4Daniel RicciardoRed Bull TAG Heuer12
5Fernando AlonsoMcLaren Renault10
6Max VerstappenRed Bull TAG Heuer8
7Nico HulkenbergRenault6
8Valtteri BottasMercedes4
9Stoffel VandoorneMcLaren Renault2
10Carlos SainzRenault1

 

2018 Constructors’ Championship
Stand na ronde 1

PosTeamPunten
1Ferrari40
2Mercedes22
3Red Bull TAG Heuer20
4McLaren Renault12
5Renault7

 

F1-Planet.com