Home » Reports » GP van Abu Dhabi: Hamilton wint in stijl

GP van Abu Dhabi: Hamilton wint in stijl

Lewis Hamilton heeft op zondag de Grand Prix van Abu Dhabi op zijn naam gebracht. De zesvoudig wereldkampioen sloot het seizoen in stijl af met een race die hij van start tot finish aanvoerde. In het kielzog van de Mercedes ging Max Verstappen naar de tweede plaats. De Nederlander zou aanvankelijk een positie verliezen aan Charles Leclerc, maar zou hem sterk heroveren nadat hij de Ferrari na zijn pitstop op versere banden voorbij stak in Turn 8. Leclerc bleef na een tweede pitstop Valtteri Bottas op het nippertje voor, maar de Monegask reed in de wetenschap dat de FIA nog een onderzoek zou doen naar de brandstofhoeveelheid in zijn auto.

Terwijl het vuurwerk de hemel boven Abu Dhabi verlichtte, het publiek van de banken was gekomen en de vlag werd gezwaaid, draaide Lewis Hamilton donuts van extase met de Mercedes die hem zoveel succes had gebracht dit jaar, maar die binnenkort de weg naar het museum zal vinden. Het was de perfecte middag geweest voor de Engelsman en daarmee een passende kroon op een seizoen waarin hij niet altijd de snelste auto had, maar het in de races toch vaak op pure racekracht in zijn voordeel wist te beslissen. Hamilton had de Mercedes feilloos door de 55 ronden lange race geloodst zonder dat de overwinning op enig moment in twijfel was geweest. Zo gecontroleerd was zijn de 250e Grand Prix in zijn carrière geweest.

Bij de start kwam de Mercedes vooraan het beste van zijn plek en nam de leiding vóór Max Verstappen en Charles Leclerc. Hij nam direct 2 seconden afstand van zijn achtervolgers en zou de medium banden waarop hij startte lang goed weten te houden, zodanig dat hij rustig kon antwoorden nadat alle anderen hun pitstop al hadden gemaakt.

In zijn kielzog kreeg Max Verstappen in de beginfase Charles Leclerc achter zich, die had gezworen de race agressief te zullen benaderen om uitzicht te houden op de derde plaats in het rijderskampioenschap. Leclerc had duidelijk een offensieve motorafstelling op het moment dat hij de Red Bull naderde en hem door Turn 8 voorbij stak. De Ferrari dook zonder hulp van DRS aan de binnenkant en liet Verstappen geen kans om terug te kruisen. De Red Bull Racing-coureur kampte in de race met onverklaarbare motorglitches en had het daardoor bij vlagen lastig om de auto op de limiet te rijden. Hij hield het tempo desondanks hoog en bleef in het spoor van Hamilton en Leclerc en kon Sebastian Vettel afschudden.

De race begon zonder het gebruik van DRS. Een technisch probleem met de monitoring software die de FIA gebruikt om het gebruik door de teams te volgen maakte dat ze het DRS voorlopig uitgeschakeld liet tot het probleem was verholpen. Dat belemmerde Valtteri Bottas, die vanaf de laatste startpositie moest starten, maar het zonder DRS aanzienlijk moeilijker kreeg om zich een weg door het veld te banen. De Fin zette desondanks de schouders eronder en greep de slipstream op het rechte stuk richting Turn 8 aan om zijn voorliggers te passeren. Hij ging zo voorbij Lance Stroll, Antonio Giovinazzi en Kevin Magnussen om vervolgens terug te keren in de top-10 toen verschillende coureurs naar de pits gingen.

Leclerc zou zijn offensieve start al vroeg naar de pits gaan. In de dertiene ronde trapte hij de eerste pitstopronde af voor een wissel naar de harde band. Ferrari zou Sebastian Vettel direct aansluitend naar binnen halen, maar de stop van de Duitser verliep aanzienlijk minder geolied. Het wiel linksvoor zat niet direct goed op de velg, waardoor hij kostbare seconden verloor. Vooraan reden Lewis Hamilton en Max Verstappen nog door. Beide konden aanvankelijk de tijden nog goed op peil houden, maar eenmaal over de twintig ronden, begonnen de ongemakken in de grip te ontstaan. Verstappen zou in ronde 26 naar binnen komen voor de harde band en was na 2,4 seconden stil staan weer onderweg. Hij kwam achter Charles Leclerc terug op de baan, maar de 13 ronden versere banden zouden duidelijk een verschil maken, al was het geen uitgemaakte zaak dat hij er ook voorbij zou komen. De Red Bull naderde de Ferrari juist op het moment dat Leclerc door een achterblijver evenals de Nederlander DRS had, dat vanaf de 18e ronde weer beschikbaar was gekomen. Verstappen dook desondanks ultradiep aan de binnenkant van Turn 8 naast de Ferrari en kon de manoeuvre net afmaken. Leclerc probeerde na het volgende rechte stuk via de buitenkant terug te counteren in Turn 11, maar Verstappen liet hem geen kans en hield zijn lijn.

De Nederlander kon in het vervolg wegrijden bij de Ferrari. Leclerc en Ferrari besloten voor ‘Plan C’ te gaan en zou nogmaals naar de pits gaan voor een wissel naar de zachte band. Leclerc kreeg Valtteri Bottas achter zich, die in ronde 30 naar de pits was gegaan waarmee het verschil in de kwaliteit van de banden nog groter was dan met Verstappen al het geval was. De Ferrari’s doken in ronde 39 opnieuw in tandem naar de pits. Leclerc zou bij terugkeer 30 seconden achterstand hebben op de Red Bull. Om dat dicht te rijden zou hij in de resterende ronden 2 seconden per ronde sneller moeten zijn. Dat bleek te veel gevraagd, maar Leclerc zou wel een kans houden om Bottas voor te blijven. De Ferrari kon aanvankelijk op de verse zachte banden uitlopen, maar in de slotfase zou Bottas op de stabielere, harde band weer terrein terugwinnen en kon in de laatste ronden nog ijzig dichtbij komen. De Fin kwam net een ronde tekort om het Leclerc nog moeilijk te maken.

Bottas passeerde na zijn lange stint op de medium band Alexander Albon op het lange rechte stuk richting Turn 8. De Fin dook op het rechte stuk voorbij de Red Bull en zou nadat hij er voorbij was abrupt naar de zijkant sturen om de slipstream te ”breken’ en te voorkomen dat Albon terug zou kunnen komen.

Vooraan was Hamilton in ronde 27 naar de pits gegaan en kon na de stop van Verstappen een ronde eerder een veilige stop maken voor de leiding. De Engelsman reed consequent snelle rondetijden en zou daardoor na de stop een comfortabele marge houden op Verstappen.

In het middenveld was de strijd om de puntfinishes hevig tussen de McLaren-coureurs en tussen de coureurs van Renault en Racing Point. Lando Norris en Carlos Sainz streden een direct duel uit, terwijl Nico Hülkenberg in zijn laatste race zijn huidige en voormalig teamgenoten Daniel Ricciardo en Sergio Pérez hoopte te bedwingen. Pérez dook in Turn 8 naast de Renault van Ricciardo. De Australiër probeerde daarna terug te counteren, maar de Mexicaan hield de deur dicht. Pérez koerste daarna op de versere banden naar de achtervleugel van Hülkenberg en zou ook de tweede Renault voor de chicane voorbij steken. Hülk zocht nog naar een manier om in zijn spoor terug te komen, maar het verschil was al gemaakt. Pérez zou in de laatste ronde ook Lando Norris nog achterhalen en de zevende plaats veroveren.

In het achterveld probeerde Pierre Gasly tevergeefs terug te komen van de schade die hij opliep in de eerste ronde. De Toro Rosso-coureur zat in de eerste ronde aan de buitenkant voor Turn 1 op het moment dat Lance Stroll iets te ver naar buiten overstuurde. Gasly werd wijd gedreven en raakte achtereenvolgens met zijn achterwiel het voorwiel van Sergio Pérez en vervolgens Stroll op zijn voorwiel. De laatste tik brak ook zijn voorvleugel, waardoor hij terug moest naar de pits en veel tijd verloor met de vervanging. De Fransman liep zoveel achterstand en schade op dat hij het niet meer goed kon maken en finishte op twee ronden als 18e.

Sebastian Vettel zou in de slotfase Alexander Albon nog passeren. Albon kon de Ferrari in Turn 8 nog afhouden door ultradiep in te remmen, maar Vettel was daardoor op het volgende rechte stuk in het voordeel en passeerde de Red Bull buitenom voor de vijfde plaats.

Toen de rook was opgetrokken, waren er alom tevreden gezichten. Bij Mercedes, Red Bull en Ferrari voor de podiumplaatsen. Max Verstappen had zich met de tweede plaats aan de finish verzekerd van de derde plaats in het rijderskampioenschap. Bij Racing Point finishte Sergio Pérez als best of the rest, McLaren finishte met twee coureurs in de punten. Toro Rosso finishte met Daniil Kvyat in de punten. De Renault-coureurs finishten net buiten de top-10, maar de vijfde plaats in het Constructeurskampioenschap was door het wegvallen van de dreiging van Gasly veiliggesteld voor het team en daarmee was het belangrijkste doel voor dit weekend toch verwezenlijkt.

Het seizoen eindigde met een belofte voor de toekomst met de gelouterde Lewis Hamilton op de bovenste trede van het podium, maar geflankeerd door zijn grootste jonge uitdagers, die zich in de afgelopen maanden steeds nadrukkelijker aan het firmament meldden. Die trend zal zich in de komende jaren onvermijdelijk gaan voortzetten en het is een plot waarvan elk van de hoofdrolspelers nu al uitkijkt naar het volgende bedrijf.

 

Grand Prix van Abu Dhabi 2019
Ronde 21
Yas Marina Circuit, Yas Marina
Lengte: 5,554 km – 55 ronden

zondag 1 december 2019

Race


Baantemperatuur:  30’C
Luchttemperatuur: 26’C

PosCoureurTeamTijd
1Lewis HamiltonMercedes1:34:05.715
2Max VerstappenRed Bull Honda+16.772
3Charles LeclercFerrari+43.435
4Valtteri BottasMercedes+44.379
5Sebastian VettelFerrari+1:04.357
6Alexander AlbonRed Bull Honda+1:09.205
7Sergio PerezRacing Point Mercedes+1 ronde
8Lando NorrisMcLaren Renault+1 ronde
9Daniil KvyatToro Rosso Honda+1 ronde
10Carlos SainzMcLaren Renault+1 ronde
11Daniel RicciardoRenault+1 ronde
12Nico HulkenbergRenault+1 ronde
13Kimi RäikkönenAlfa Romeo Ferrari+1 ronde
14Kevin MagnussenHaas Ferrari+1 ronde
15Romain GrosjeanHaas Ferrari+1 ronde
16Antonio GiovinazziAlfa Romeo Ferrari+1 ronde
17George RussellWilliams Mercedes+1 ronde
18Pierre GaslyToro Rosso Honda+2 ronden
19Robert KubicaWilliams Mercedes+2 ronden
RLance StrollRacing Point Mercedesronde 46

 

Standen

2019 Drivers’ Championship
Eindstand

PosCoureurTeamPunten
1Lewis HamiltonMercedes413
2Valtteri BottasMercedes326
3Max VerstappenRed Bull Honda278
4Charles LeclercFerrari264
5Sebastian VettelFerrari240
6Carlos SainzMcLaren Renault96
7Pierre GaslyToro Rosso Honda95
8Alexander AlbonRed Bull Honda92
9Daniel RicciardoRenault54
10Sergio PérezRacing Point Mercedes52
11Lando NorrisMcLaren Renault49
12Kimi RäikkönenAlfa Romeo Ferrari43
13Daniil KvyatToro Rosso Honda37
14Nico HülkenbergRenault37
15Lance StrollRacing Point Mercedes21
16Kevin MagnussenHaas Ferrari20
17Antonio GiovinazziAlfa Romeo Ferrari14
18Romain GrosjeanHaas Ferrari8
19Robert KubicaWilliams Mercedes1

2019 Constructors’ Championship
Eindstand

PosTeamPunten
1Mercedes739
2Ferrari504
3Red Bull Honda417
4McLaren Renault145
5Renault91
6Toro Rosso Honda85
7Racing Point Mercedes73
8Alfa Romeo Ferrari57
9Haas Ferrari28
10Williams Mercedes1
F1-Planet.com