Home » Reports » GP van Australië: Bottas leidt Mercedes-dubbel

GP van Australië: Bottas leidt Mercedes-dubbel

Valtteri Bottas heeft op zondag de Grand Prix van Australië op zijn naam gebracht. De Fin pakte met een perfecte start de leiding en zou die in het vervolg alleen nog bij zijn pitstop kortstondig afstaan. In zijn spoor had Lewis Hamilton een moeilijke race. De Engelsman besloot eerder naar de pits te gaan om een undercut te proberen, maar Bottas gaf geen krimp en reed langer door. Max Verstappen maakte zijn stop later en kon op versere banden Sebastian Vettel verschalken voor een podiumplaats. Hij zette Lewis Hamilton onder grote druk, maar kon niet tot een aanval komen op de Mercedes.

De ontlading was enorm aan boord van de Mercedes nummer 77 nadat hij onder de zwartwit geblokte vlag door was gegaan. De Fin liet een frustrerend jaar 2018 achter zich, was emotioneel uitgeput aan het einde van het jaar en realiseerde zich gedurende de winter dat, eenmaal opgeladen, hij zich voor het nieuwe seizoen zou moeten verbeteren om zijn plek bij het team te behouden. Op zondag had hij alles goed gedaan. Hij maakte de perfecte start, hield het tempo hoog, trok strategisch zijn eigen plan en de overwinning zou geen moment in twijfel zijn. Onderweg zette hij ook nog de snelste ronde en was daarmee de eerste coureur die daarmee een extra punt behaalde.

Het was een verrassende uitkomst van een race die op voorhand na de grand slam in de vrije trainingen vooral een prooi leek te worden voor poleman Lewis Hamilton. De Engelsman had in tegenstelling tot zijn teamgenoot een fractie meer wielspin bij het wegkomen. Bij het ingaan van de eerste bocht schermde Bottas sterk de binnenkant van de eerste knik af en vanaf dat moment wachtte hem een moeilijke race. Hij liet een klein gat vallen naar Bottas om zijn banden te sparen, maar zal niet de intentie hebben gehad om het vervolgens op te laten lopen tot meer dan 3,5 seconden. Bottas was in die eerste ronden in vrije lucht heel snel op de zachte band en Hamilton realiseerde zich dat hij iets moest doen om een kans te hebben om zijn teamgenoot nog te verschalken.

Hij besloot in antwoord op een vroege stop van Sebastian Vettel voor de undercut te gaan en wisselde daarom al in ronde 16 zijn banden. Mercedes wilde Bottas aanvankelijk twee ronden later naar binnen halen, maar de Fin kon nog prima tijden rijden op zijn banden en verbeterde zelfs nog even de snelste ronde. Hij zou uiteindelijk pas in ronde 23 naar binnen gaan en keerde ruim voor zijn teamgenoot terug op de baan.

Achter de twee was het dringen geweest op weg naar de eerste bocht. Daniel Ricciardo dook na de start aan de binnenkant van de baan op het korte rechte stuk naar de eerste bocht naast Sergio Pérez, maar zat te ver aan de binnenkant, ging over het gras en reed zijn voorvleugel stuk. In het achterveld zat Robert Kubica achter de Red Bull van Pierre Gasly en reed zijn vleugel bij het ingaan van Turn 1 stuk op de zijkant van de Red Bull. Beide schadeklanten moesten terug naar de pits voor reparatie.

Charles Leclerc was na de start brutaal naast Sebastian Vettel aan de binnenkant gedoken, maar zag zich de pas afgesneden door zijn teamgenoot en besloot terug te gaan. Max Verstappen kon aan de buitenkant daardoor de vierde plaats tussen de twee Ferrari’s consolideren. De Nederlander kon Vettel goed volgen en had al snel geen druk meer van achter hem. Leclerc verremde zich voor Turn 1 en ging door het gras. De Monegask verloor drie seconden die hij niet snel meer zou hervinden.

Het scenario van de race ontvouwde zich niet zoals de pitmuur van Ferrari het had gewild en dat maakte dat ze daar besloten om Vettel als eerste van de top-5 naar de pits te halen. Die lokte een reactie uit van Mercedes, dat het ondanks het snelheidsverschil niet aandurfde om het risico van de undercut te onderschatten. Het team haalde Hamilton naar binnen voor zijn wissel naar de harde band.

Max Verstappen besloot wel door te rijden. De Nederlander had Vettel goed bij kunnen houden en kon op de zachte band lang competitieve tijden blijven zetten. In ronde 25 haalde Red Bull hem naar binnen voor een wissel naar de medium band. Het verse rubber gaf hem de middelen in handen om de aanval in te zetten op de mannen voor hem: Sebastian Vettel had op dat moment al tien ronden gereden op zijn harde band en had geen antwoord paraat op het moment dat de Nederlander met behulp van DRS het gat dicht reed. Bij het ingaan van ronde 31 zat hij er voor Turn 1 al heel dicht op en kon op het volgende valse rechte stuk met nog eens een DRS-impuls naast de Ferrari komen en was hem voor het aanremmen van Turn 3 al voorbij.

Lewis Hamilton was de volgende voor hem en ook naar de Mercedes kon Verstappen aanvankelijk goed toe tijden. Hij besloot zijn banden te sparen voor een late aanval en bleef lang op anderhalve seconde van de Mercedes volgen. Het plan was om in de laatste tien ronden toe te slaan, maar een klein foutje bij het ingaan van ronde 49 maakte dat plan onzeker. Max ging door het gras bij Turn 1 en zag zijn achterstand toenemen van 1,5 seconde tot 3,4 seconden. Die zou hij in de resterende ronden nog nagenoeg dicht rijden, maar er restte te weinig tijd en grip om een aanval te wagen bij Hamilton, die zich met de motorafstellingen zichtbaar indekte tegen een mogelijke aanval.

Het veld zat gedurende de race, vooral in het middenveld heel dicht bij elkaar. Er was een fel duel tussen Nico Hülkenberg en Kevin Magnussen voor de positie van best of the rest. Hülkenberg deed een inhaalpoging bij de Haas in Turn 3, maar die schermde de buitenlijn af en mede dankzij een effectieve actie op Antonio Giovinazzi die lang doorreed op zijn banden, zou hij de positie tot de finish behouden.

Pierre Gasly zat in de achterste echelons vast achter de Toro Rosso van Daniil Kvyat. De Fransman was als zeventiende gestart nadat hij door een tactische fout al in Q1 was uitgeschakeld en keek op tegen een moeilijke race. Kvyat verdedigde effectief en zou zijn voorganger bij Toro Rosso een race lang hoofdpijn bezorgen. Na zijn pitstop kwam Gasly net voor de Rus terug op de baan, maar die had zijn banden beter op temperatuur en kon de Red Bull voor Turn 3 alsnog voorbij gaan. Gasly zou hem in het vervolg rondenlang opjagen, maar zag geen ruimte voor een aanval. De Fransman besluit zijn eerste race voor Red Bull Racing net buiten de punten.

Achter Antonio Giovinazzi vormde zich tot aan zijn pitstop in ronde 28 een lange trein van coureurs. De Italiaan reed lang door en kreeg Magnussen, Hülkenberg, Räikkönen en Norris achter zich. De Italiaan verdedigde lang effectief, maar kon de druk niet langer weerstaan toen de banden over het klifpunt gingen. Hij ging wijd in Turn 13 en werd daarna snel ingehaald door Magnussen, Hülkenberg en Räikkönen. Lando Norris had langer nodig om de Alfa Romeo voorbij te komen, maar plaatste uiteindelijk ook een geslaagde actie in Turn 3.

Bij Haas was er een pijnlijk déja-vu toen het team bij de pitstop van Romain Grosjean evenals een jaar geleden een probleem kende bij het monteren van het wiel linksvoor. De Fransman stond daardoor lang in de pits en verloor posities aan Hülkenberg, Magnussen, Räikkönen en Norris. Hij zou uiteindelijk uitvallen met een ophangingsprobleem nadat het wiel zich los werkte van de ophanging.

Grosjean was een van de drie uitvallers in de race. Carlos Sainz ondervond aan den lijve dat Renault de betrouwbaarheid van de power unit nog niet volledig op orde heeft. Sainz viel uit met een MGU-K probleem. Niet veel later moest Renault de auto van Ricciardo terug de pitbox in duwen als gevolg van schade opgelopen bij de start.

Achter de kop zocht Ferrari verwoed naar grip. Sebatian Vettel vroeg zich af hoe het toch kwam dat ze opeens zo langzaam waren. Het was vooral bij zijn auto het geval, want Charles Leclerc kon zijn teamgenoot met rasse schreden naderen. Het team instrueerde de Monegask om zijn positie te handhaven, want nadat hij tot op tienden was genaderd, liet hij zich plotseling terugzakken. Het team beperkte daarmee de schade in de pas net begonnen titelstrijd.

Voor Mercedes kon die nauwelijks beter beginnen. Een dubbelzege in Melbourne was ongetwijfeld meer dan ze daar hadden verwacht. Het feit dat Bottas daarbij de verwachtingen nog verder had overstegen, zal daar voor een interessante dynamiek kunnen zorgen voor de komende races als het kampioenschap verder vorm krijgt.

 

Grand Prix van Australië 2019
Ronde 1
Circuit Albert Park, Melbourne
Lengte: 5,303 km – 58 ronden

zondag 17 maart 2019

Race


Baantemperatuur:  43’C
Luchttemperatuur: 24’C

PosCoureurTeamTijd
1Valtteri BottasMercedes1:25:27.325
2Lewis HamiltonMercedes+20.886
3Max VerstappenRed Bull Honda+22.520
4Sebastian VettelFerrari+57.109
5Charles LeclercFerrari+58.230
6Kevin MagnussenHaas Ferrari+1:27.156
7Nico HulkenbergRenault+1 ronde
8Kimi RäikkönenAlfa Romeo Ferrari+1 ronde
9Lance StrollRacing Point Mercedes+1 ronde
10Daniil KvyatToro Rosso Honda+1 ronde
11Pierre GaslyRed Bull Honda+1 ronde
12Lando NorrisMcLaren Renault+1 ronde
13Sergio PerezRacing Point Mercedes+1 ronde
14Alexander AlbonToro Rosso Honda+1 ronde
15Antonio GiovinazziAlfa Romeo Ferrari+1 ronde
16George RussellWilliams Mercedes+2 ronden
17Robert KubicaWilliams Mercedes+3 ronden
RRomain GrosjeanHaas Ferrarironde 30
RDaniel RicciardoRenaultronde 29
RCarlos SainzMcLaren Renaultronde 10

 

Standen

2019 Drivers’ Championship
Stand na ronde 1

PosCoureurTeamPunten
1Valtteri BottasMercedes26
2Lewis HamiltonMercedes18
3Max VerstappenRed Bull Honda15
4Sebastian VettelFerrari12
5Charles LeclercFerrari10
6Kevin MagnussenHaas Ferrari8
7Nico HulkenbergRenault6
8Kimi RäikkönenAlfa Romeo Ferrari4
9Lance StrollRacing Point Mercedes2
10Daniil KvyatToro Rosso Honda1

 

2019 Constructors’ Championship
Stand na ronde 1

PosTeamPunten
1Mercedes44
2Ferrari22
3Red Bull Honda15
4Haas Ferrari8
5Renault6
6Alfa Romeo Ferrari4
7Racing Point Mercedes2
8Toro Rosso Honda1
F1-Planet.com