Home » Reports » GP van Brazilië: Hamilton wint na botsing Verstappen, Mercedes kampioen

GP van Brazilië: Hamilton wint na botsing Verstappen, Mercedes kampioen

Mercedes-coureur Lewis Hamilton heeft op zondagmiddag in São Paulo de Grand Prix van Brazilië op zijn naam gebracht. De Engelsman keerde na een vroege stop terug aan de leiding na een botsing van Max Verstappen aan de leiding met achterblijver Esteban Ocon. De Nederlander kon ondanks vloerschade de tweede plaats veiligstellen. Door de overwinning wint Mercedes AMG F1 Team het constructeurskampioenschap.

In parc fermé was de vreugde bij Mercedes intens. Eigenlijk zou het op deze zondag moeten gaan over de enorme prestatie die de supermacht van de Duitse fabrikant ook dit jaar weer heeft neergezet. Met een vijfde constructeurstitel op rij schrijft het team geschiedenis die alleen nog gelijke tred houdt met de prestaties van Ferrari in de jaren ’00. De overwinning van Lewis Hamilton besliste een strijd die eigenlijk al gestreden was. Mercedes was dit jaar heel sterk, maar moest er dit jaar echt voor racen, maar bewees andermaal haar enorme klasse als collectief in de strijd met Ferrari.

Met de overwinning van Lewis Hamilton kreeg de constructeurstitel van Mercedes toch nog een gouden randje. Daar had het even niet naar uit gezien, want in de race had het team weliswaar het voortouw ten opzichte van Ferrari, maar de overwinning leek ze te zullen ontgaan, nadat Max Verstappen met een betere bandenstrategie de leidi ng had overgenomen van Lewis Hamilton, die op het moment dat hij de koppositie moest afstaan niet meer bij machte leek om daarvan terug te komen.

Verstappen was op een afstandje een stille observant van de vreugde bij Mercedes, teleurgesteld en woest door de manoeuvre in de 43e ronde die het aangezicht van de race compleet veranderde. Verstappen reed in leidende positie op het moment dat hij de Force India van Esteban Ocon achter zich kreeg. De Fransman had na zijn pitstop op verse banden nieuwe snelheid gevonden en wilde zich ontdoen van zijn ronde achterstand. Hij remde diep in voor de S do Senna en dook aan de buitenkant naast de Red Bull, bij het insturen voor de tweede apex van de S sneed Ocon te snel terug en raakte de Red Bull in de flank. Beide spinden van de baan. Verstappen verloor de leiding aan Hamilton en zou met veel schade aan zijn vloer en met het stoom uit de oren zijn weg vervolgen.

In het vervolg zou de Nederlander de Mercedes desondanks nog systematisch de marge kunnen terugbrengen, maar de bite die de Red Bull in de eerste helft van de race had gehad, was eruit door het verlies van downforce als gevolg van de schade. Hamilton kon vooraan controleren en de W09 voor de tiende keer dit jaar winnend aan de finish brengen. Ook voor hem was er de ontlading. In Mexico behaalde hij de titel, maar finishte hij buiten het podium. Pas nu, aan het einde van de Zuid-Amerikaanse tournee, kon hij het zichzelf toestaan om zijn titelsucces echt te vieren.

Het was uiteindelijk dan toch weer zijn kant op gevallen, maar pas nadat de overwinning eigenlijk uit het zicht was geraakt door een heel ander verloop van de race dan Mercedes zich had voorgesteld. Het team had zich heel duidelijk op haar concurrent in de constructeurstitelstrijd gefocust en had geen rekening gehouden met de sterke opkomst van de Red Bulls, die in de trainingen nog 0,4 seconde tot 0,7 seconde hadden toegegeven. Ferrari was in Q2 van de kwalificatie onder de dreiging van regen met heel veel risico al na de outlaps van Vettel en Räikkönen naar de zachte band gewisseld. Mercedes verwachtte een lange stint van de Scuderia op de softs, waar Hamilton en Bottas moesten beginnen op de supersofts. Het team wilde die lange stint pareren door een lange tweede stint en daarmee mogelijk een stop uitsparen als Ferrari op een bepaald moment zou moeten wisselen naar ofwel de medium of de supersoft. In het laatste geval was een tweede stop nagenoeg zeker. Als het team baanpositie had ten opzichte van Ferrari, zou er van zo’n strategie weinig terecht komen.

De berekeningen om Ferrari af te stoppen mochten weliswaar werken, maar achter Hamilton bleek Max Verstappen heel goed gebruik te maken van zijn set supersofts en ze bovendien bijzonder lang goed te kunnen houden. Bij de start schoot de Nederlander vanuit de startblokken naast Kimi Räikkönen en passeerde de S do Senna, maar een lichte onbalans bij de exit gaf de Fin de kans om terug te counteren op het lange rechte stuk. De Red Bull was ten opzichte van de Ferrari’s op softs in het voordeel op de supersofts. Verstappen dook met DRS achtereenvolgens voorbij Räikkönen en Vettel door Turn 1. Hij zette daarna koers naar de achtervleugel van Bottas. Dat kostte wat meer tijd, want de Fin stond niet alleen op dezelfde banden, maar had ook behoorlijk meer vermogen en mogelijkheden om extra hybride vermogen los te laten op de rechte stukken. In ronde 10 zat Verstappen er toch dicht genoeg op om voor Turn 1 de aanval te plaatsen aan de binnenkant en de tweede positie over te nemen.

Hamilton had bij de start de leiding genomen, maar had al vroeg moeite met de slijtage van de supersofts. Hij zag Verstappen zienderogen dichterbij komen en vroeg zijn team nerveus naar de mogelijkheden. Het team koos voor de overcut via een vroege eerste stop in de twintigste ronde. Hamilton kon op versere banden terrein winnen en zou de Red Bull achter zich houden op het moment dat Verstappen zijn stop zou maken. De Nederlander kon die stop lang uitstellen, bleef consequent ronden in de 1:13 rijden en won zelfs kortstondig nog terrein op de Mercedes. Niettemin zou hij na zijn stop in ronde 36 3,5 seconden achter Hamilton terugkeren op de baan.

Nu echter was de Nederlander in het voordeel. Hamilton reed op inmiddels al 16 ronde oude mediums, Max op een verse set soft en daarop maakte hij zienderogen terrein goed. Binnen drie ronden reed hij het gat dicht en in ronde 40 zat hij al bij het opkomen van het rechte stuk naast de Mercedes en liet niets aan het toeval over.  Hamilton probeerde met DRS nog terug te counteren op het Descida do Lago, maar Verstappen hield de deur dicht en kon hem daarna definitief afschudden in het bochtige infield. Twee ronden later had Verstappen een marge van 2 seconden.

Niets leek opnieuw een overwinning van Verstappen meer in de weg te zullen staan. Hij had zijn stop gemaakt en zou de resterende ronden gemakkelijk kunnen volmaken op de zachte band. Hij zou het tempo iets drukken om de banden tot het einde goed te houden, maar juist op dat moment kwam Esteban Ocon de pits uit op een verse set supersofts en de Fransman besloot zich van de ronde achterstand die hij bij zijn stop had opgelopen te ontdoen. Er was de manoeuvre, het insturen, het contact en de spin.

Achter de kop hadden de beide Ferrari’s het lastig. De langere eerste stint leek bij voorbaat al in het water te vallen door de stugge tegenstand die geboden werd door Valtteri Bottas voor hen. De Fin was bij de start naar de tweede positie gegaan nadat Vettel een wiel blokkeerde in de S do Senna. Bottas zou vervolgens de rijdende buffer zijn voor zijn teamgenoot, die aan de leiding ging. Hij had Verstappen niet kunnen afstoppen, maar kon zich ten opzichte van de Ferrari’s wel breed maken. De strategie van Vettel en Räikkönen was geënt op langer doorrijden, maar in de vuile lucht van de Mercedessen werden de softs snel slechter en Vettel zou al in de 28e ronde naar de pits gaan, dat was acht ronden voordat Max Verstappen zijn supersofts inwisselde.

Vettel was lang de voorste man in de charge op de tweede Mercedes, maar nadat het de Duitser herhaaldelijk niet lukte om beslissend dichterbij te komen, besloot Ferrari de auto’s te laten wisselen en Räikkönen een kans te geven om de weerstand te breken. De Fin zette de achtervolging in, zette hem ernaast in de S do Senna, maar Bottas verdedigde en deed dat ook aan het einde van het rechte stuk. De pitstop van de Fin in de negentiende ronde maakte een einde aan het gevecht, maar was effectief geweest. Na hun eigen stops keerden Vettel en Räikkönen opnieuw achter Bottas terug op de baan en moesten van voren af aan beginnen. De wissel naar de medium band haalde echter de angel uit de achtervolging. Vettel kreeg bovendien Daniel Ricciardo achter zich en moest de snellere Red Bull uiteindelijk voor zich dulden.

Sebastian Vettel zou in een poging om de impasse te doorbreken in de 55e ronde naar de pits gaan voor een late wissel naar supersofts. Mercedes antwoordde door Bottas een ronde later eveneens te laten stoppen. Het team moest de keuze maken, want Räikkönen zou vooraan wel doorrijden en er zou een flinke achterstand moeten worden dichtgereden op de supersofts om hem nog van de laatste podiumplaats af te houden. Dat lukte dan ook niet. Bottas en Vettel finishten als vijfde en zesde op respectievelijk 22 en 26 seconden achterstand.

In het middenveld waren er tal van gevechten. Bij de start gingen Leclerc, Ericsson en Grosjean met drie auto’s naast elkaar door de S do Senna en de geschiedenis heeft al tal van keren uitgewezen dat dat onmogelijk goed kan eindigen. Ericsson raakte op de curbs wat uit balans en raakte Grosjean, waarna de Haas wijd ging. Beide konden wonderwel in het rechte spoor blijven en met beperkte schade hun weg vervolgen. Dat konden ook Carlos Sainz en Nico Hülkenberg na hun contact in Juncao. Hülkenberg positioneerde zich om zijn teamgenoot te passeren, maar die maakte een late stuurbeweging naar links en de twee toucheerden elkaar licht.

Het waren nog de vonken die de voorbode waren van de enorme lading die de race had door de verschillende strategieën en daarmee snelheidsverschillen tussen de coureurs. In de 44e ronde zou die in één keer tot ontbranding zou komen en de clash tussen Verstappen en Ocon zou na de race nog een staartje krijgen. Ocon had in de race een 10 seconden stop and go penalty gekregen voor het incident, maar dat was weinig soelaas voor Verstappen. Hij stapte bij de weging bij de FIA ziedend op Ocon af en nam de Fransman even flink de maat. Na wat duwen en trekken beende de Nederlander terug om aan te schuiven bij de persconferentie. Ze zouden zich er beide voor moeten melden bij de stewards en Verstappen zou daarbij een taakstraf opgelegd krijgen waarbij hij zich twee dagen in dienst moet stellen van de FIA. Het laat zich raden dat het nog lang onrustig zou blijven in São Paulo.

 

Grand Prix van Brazilië 2018
Ronde 20
Autodromo Jose Carlos Pace, São Paulo
Lengte: 4,309 km – 71 ronden

zondag 11 november 2018

Race


Baantemperatuur:  42’C
Luchttemperatuur: 25’C

PosCoureurTeamTijd
1Lewis HamiltonMercedes1:27:09.066
2Max VerstappenRed Bull TAG Heuer+1.469
3Kimi RäikkönenFerrari+4.764
4Daniel RicciardoRed Bull TAG Heuer+5.193
5Valtteri BottasMercedes+22.943
6Sebastian VettelFerrari+26.997
7Charles LeclercSauber Ferrari+44.199
8Romain GrosjeanHaas Ferrari+51.230
9Kevin MagnussenHaas Ferrari+52.857
10Sergio PerezForce India Mercedes+1 ronde
11Brendon HartleyToro Rosso Honda+1 ronde
12Carlos SainzRenault+1 ronde
13Pierre GaslyToro Rosso Honda+1 ronde
14Esteban OconForce India Mercedes+1 ronde
15Stoffel VandoorneMcLaren Renault+1 ronde
16Sergey SirotkinWilliams Mercedes+2 ronden
17Fernando AlonsoMcLaren Renault+2 ronden
18Lance StrollWilliams Mercedes+2 ronden
RNico HulkenbergRenaultronde 33
RMarcus EricssonSauber Ferrarironde 21

 

Standen

2018 Drivers’ Championship
Stand na ronde 20

PosCoureurTeamPunten
1Lewis HamiltonMercedes383
2Sebastian VettelFerrari302
3Kimi RäikkönenFerrari251
4Valtteri BottasMercedes237
5Max VerstappenRed Bull TAG Heuer234
6Daniel RicciardoRed Bull TAG Heuer158
7Nico HülkenbergRenault69
8Sergio PérezForce India Mercedes58
9Kevin MagnussenHaas Ferrari55
10Fernando AlonsoMcLaren Renault50
11Esteban OconForce India Mercedes49
12Carlos SainzRenault45
13Romain GrosjeanHaas Ferrari35
14Charles LeclercSauber Ferrari33
15Pierre GaslyToro Rosso Honda29
16Stoffel VandoorneMcLaren Renault12
17Marcus EricssonSauber Ferrari9
18Lance StrollWilliams Mercedes6
19Brendon HartleyToro Rosso Honda4
20Sergey SirotkinWilliams Mercedes1

 

2018 Constructors’ Championship
Stand na ronde 20

PosTeamPunten
1Mercedes620
2Ferrari553
3Red Bull TAG Heuer392
4Renault114
5Haas Ferrari90
6McLaren Renault62
7Racing Point Force India Mercedes48
8Sauber Ferrari42
9Toro Rosso Honda33
10Williams Mercedes7
F1-Planet.com