Home » Reports » GP van Brazilië: Verstappen wint, Ferrari’s crashen

GP van Brazilië: Verstappen wint, Ferrari’s crashen

Max Verstappen heeft op zondag de Grand Prix van Brazilië op zijn naam gebracht na een uiterst bewogen slotfase van de race waarbij de beide Ferrari’s elkaar raakten, Lewis Hamilton naar de pits ging voor een late stop, maar zich vergaloppeerde in het duel met Alexander Albon en Pierre Gasly naar het podium ging. In dat alles hield Verstappen in een race lange strijd met Hamilton het hoofd koel, passeerde de Mercedes tot twee keer toe en weerstond de druk in de slotfase om na 71 ronden als winnaar te worden afgevlagd.

Onder luid gejuich vanaf de tribune vierde Max Verstappen op zondagmiddag op de hoogste trede van het podium zijn overwinning in de Grand Prix van Brazilië. De Nederlander had een heroïsche race gereden waarbij hij een race lang in een strijd verwikkeld was geweest met Lewis Hamilton. Het was een intense race geweest, waarin de Red Bull weliswaar de snelheid had om de Mercedes voor te blijven, maar daarvoor moesten Verstappen en Red Bull tot het uiterste gaan om Mercedes’ tactiek te pareren.

De opnieuw gekroonde kampioenen zetten de leidende Red Bull maximaal onder druk door tot tweemaal toe een undercut uit te voeren en die leek de eerste keer verbluffend effect te sorteren. Lewis Hamilton ging een ronde voor Verstappen naar de pits voor een nieuwe set zachte banden en had die op temperatuur op het moment dat Verstappen in zijn outlap weliswaar voor hem zat, maar duidelijk nog niet het voordeel van warme banden had. Hamilton twijfelde niet en passeerde de Red Bull door Turn 1, maar Verstappen zou een ronde later direct terugcounteren. Hij nam heel veel meer snelheid mee het rechte stuk op en verraste Hamilton met een aanval aan de binnenkant in de eerste bocht.

In het vervolg controleerde Verstappen ook de tweede stint, maar Mercedes haalde Hamilton opnieuw als eerste naar binnen, precies op het moment dat Verstappen op verkeer begon te stuiten. Nu reageerde Red Bull weer direct en hielp Verstappen met een recordstop van 1,9 seconde weer op weg op de medium band. De Nederlander bleef Hamilton daardoor ondanks de undercut voor en behield de leiding. De Nederlander had wel wat van zijn marge ingeleverd. Van zijn ruim 2 seconden van eerder resteerde nog 1,5 seconde en net op het moment dat Hamilton meer snelheid leek te halen uit de medium banden en het gat nog verder begon te verkleinen, viel zijn teamgenoot Valtteri Bottas aan het einde van het rechte stuk aan de achterkant stil met een motorprobleem. Doordat de Mercedes op een hoek stond, zou de wedstrijdleiding vrij laat, maar alsnog besluiten om de safety car in te zetten. Die had de potentie om het veld volledig op te schudden en de kansen te doen keren. Red Bull Racing besloot Verstappen echter direct naar binnen te halen voor een wissel naar de zachte band. Hamilton bleef buiten.

De safety car bleef een aantal ronden buiten en nadat de race eenmaal was hervat, twijfelde Verstappen niet en dook in Turn 1 aan de buitenkant naast Hamilton. Hij moest elke millimeter asfalt benutten, maar de softs boden hem zoveel meer grip, dat Hamilton hem bij de apex van de S do Senna niet kon negeren en hem moest laten gaan. Verstappen bouwde direct weer aan een gat, maar dat zou opnieuw teniet worden gedaan door een safety car.

Achter de kop streden Sebastian Vettel en Charles Leclerc om positie. Leclerc zat op één stop en had de versere banden, Vettel op twee en reed al wat langer op zijn medium banden. Leclerc zou bij het ingaan van ronde 66 naast zijn teamgenoot duiken in Turn 1. Vettel probeerde buitenom door de Curva do Sol de positie terug te winnen, maar Leclerc hield genoeg snelheid om de positie niet zomaar in te leveren. Ze gingen zij aan zij over het lange Reto Oposta en op het moment dat ze zich opmaakten voor het aanremmen, stuurde Vettel wat naar links om zich van een ruimere stuurhoek te verzekeren. In een fractie van een seconde raakte zijn achterwiel het voorwiel van de auto van Leclerc en beide hadden onmiddellijk bandenschade. Bij Leclerc liep zijn rechter voorwiel van de velg en brak zijn wielophanging, bij Vettel klapte de linker achterband en sloeg in stukken onder het geweld van de hoge snelheden. Beide waren uitvallers.

De safety car zou, vier ronden voor het einde, nog voor een verrassing zorgen, want evenals Red Bull eerder had gedaan, haalde Mercedes Hamilton naar binnen voor een wissel naar de zachte band. Het was een enorme gok, want de crash van de Ferrari’s had zoveel rommel op de baan geworpen dat het nog maar de vraag was of de race wel onder een groene vlag zou finishen. Hamilton gaf er voorlopig een podiumplaats voor op, maar zou toch nog drie ronden krijgen om in de aanval te gaan. Bij de hervatting van de race dook hij direct naast Pierre Gasly en zette koers naar de achtervleugel van Alexander Albon, die inmiddels de tweede plaats in handen had achter zijn teamgenoot. Hamilton had het bit tussen de tanden en zat bovenop de staart van de Red Bull op het moment dat die in Turn 10 net iets te wijd instuurde en daarmee onbedoeld de deur openzette voor Hamilton, die veel scherper kon insturen en in het gat kon duiken. Albon hield echter zijn lijn en op het moment dat hij dat deed, zat daar Hamilton. De Mercedes tikte de Red Bull in de rondte, die daardoor het gehele veld aan zich voorbij zag gaan voor hij zijn auto in het rechte spoor kon brengen en zag een zekere eerste podiumfinish als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Hamilton zag Pierre Gasly weer langszij komen en haastte zich om de Toro Rosso in de laatste ronde te achterhalen. Dat lukte hem vanuit het bochtige infield. Bij Juncao zat hij er heel dicht achter, maar Gasly maakte zich maximaal breed en hield een halve autolengte voorsprong op het moment dat ze samen op de vlag af gingen. Het was vanaf dat moment aan de rechtervoet en het motorvermogen. De twee bleven in dezelfde positie ten opzichte van elkaar hoewel Hamilton heel langzaam een fractie dichterbij kwam, maar het was niet genoeg om de Toro Rosso te passeren en dat maakte dat Pierre Gasly voor Toro Rosso sensationeel naar het podium ging met een tweede plaats.

Hamilton werd als derde geklasseerd, maar was under investigation op het moment dat hij naar het podium ging. Na afloop van de race zou hij door de stewards worden gestraft voor het incident met Albon en viel door een tijdstraf van vijf seconden terug tot de zevende plaats. Door die straf zou ook Carlos Sainz zijn eerste podiumfinish behalen. De McLaren-coureur had een spectaculaire race gereden vanaf de laatste startpositie. Hij had een motorprobleem gekend in Q1 van de kwalificatie en zou daardoor geen tijd zetten. Vanaf achteraan reed hij zich met een race over één stop naar voren en zou op zondagavond, lang nadat de champagne al was opgedroogd alsnog naar het podium gaan. Voor McLaren was het de eerste podiumfinish sinds 2014.

Achter de McLaren had Alfa Romeo haar beste resultaat in 2019 met een vierde plaats voor Kimi Räikkönen en een vijfde voor Antonio Giovinazzi. Zij bleven Daniel Ricciardo voor, die in de beginfase terugviel tot achteraan na een al te optimistische aanval bij Kevin Magnussen aan het einde van het lange rechte stuk. Ricciardo probeerde de Haas uit te remmen, maar blokkeerde en tikte de Haas aan. Die raakte in een spin en viel ver terug. Ricciardo zou een tijdstraf van 5 seconden krijgen en een lange middag wachten om uiteindelijk terug te keren in de top-10. Lewis Hamilton,  Lando Norris, Sergio Pérez en Daniil Kvyat verdeelden de laatste punten.

Het was een zinderende race geweest die een geweldige climax kreeg. De enige constante factor was het zelfvertrouwen en de precisie waarmee Max Verstappen rond ging. Hij liet zich geen moment van de wijs brengen door de strategie van Mercedes of de dreiging die uitging van de loerende Hamilton. Zijn achtste overwinning in de Formule 1 behoort daarmee tot een van de meest gecontroleerde die hij behaalde. Hij vierde hem met een duidelijke verbetenheid. Hij had er lang op moeten wachten, was nog een aantal keren dichtbij geweest, maar had zich vooral een aantal weken moeten verbijten in de tweede seizoenshelft.

De Formule 1 had na de tijdstraf van Lewis Hamilton nog een mooi feit te vieren. Met Verstappen, Gasly en Sainz in de eerste drie posities kon ze het jongste podium in haar 70-jarige geschiedenis bijschrijven. Daarmee was de Grand Prix van Brazilië meer dan een zinderende wedstrijd, maar een die onderstreept dat een nieuwe generatie zich nu echt voor de voorste posities heeft aangediend aan het firmament. Nu nog geholpen door de omstandigheden, maar de progressie was er het gehele weekend en de laatste weken al onmiskenbaar en dat belooft veel voor de toekomst.

Grand Prix van Brazilië 2019
Ronde 20
Autodromo Jose Carlos Pace
Lengte: 4,309 km – 71 ronden

zondag 17 november 2019

Race


Baantemperatuur:  28’C
Luchttemperatuur: 21’C

PosCoureurTeamTijd
1Max VerstappenRed Bull Honda1:33:14.678
2Pierre GaslyToro Rosso Honda+6.077
3Carlos SainzMcLaren Renault+8.896
4Kimi RäikkönenAlfa Romeo Ferrari+9.452
5Antonio GiovinazziAlfa Romeo Ferrari+10.201
6Daniel RicciardoRenault+10.541
7Lewis HamiltonMercedes+11.139
8Lando NorrisMcLaren Renault+11.204
9Sergio PerezRacing Point Mercedes+11.529
10Daniil KvyatToro Rosso Honda+11.931
11Kevin MagnussenHaas Ferrari+12.732
12George RussellWilliams Mercedes+13.599
13Romain GrosjeanHaas Ferrari+14.247
14Alexander AlbonRed Bull Honda+14.927
15Nico HulkenbergRenault+18.059
16Robert KubicaWilliams Mercedes+1 ronde
17Sebastian VettelFerrarironde 66
18Charles LeclercFerrarironde 66
19Lance StrollRacing Point Mercedesronde 66
RValtteri BottasMercedesronde 52

 

Standen

2019 Drivers’ Championship
Stand na ronde 20

PosCoureurTeamPunten
1Lewis HamiltonMercedes387
2Valtteri BottasMercedes314
3Max VerstappenRed Bull Honda260
4Charles LeclercFerrari249
5Sebastian VettelFerrari230
6Pierre GaslyToro Rosso Honda95
7Carlos SainzMcLaren Renault95
8Alexander AlbonRed Bull Honda84
9Daniel RicciardoRenault54
10Sergio PérezRacing Point Mercedes46
11Lando NorrisMcLaren Renault45
12Kimi RäikkönenAlfa Romeo Ferrari43
13Nico HülkenbergRenault37
14Daniil KvyatToro Rosso Honda35
15Lance StrollRacing Point Mercedes21
16Kevin MagnussenHaas Ferrari20
17Antonio GiovinazziAlfa Romeo Ferrari14
18Romain GrosjeanHaas Ferrari8
19Robert KubicaWilliams Mercedes1

2019 Constructors’ Championship
Stand na ronde 20

PosTeamPunten
1Mercedes701
2Ferrari479
3Red Bull Honda391
4McLaren Renault140
5Renault91
6Toro Rosso Honda83
7Racing Point Mercedes67
8Alfa Romeo Ferrari57
9Haas Ferrari28
10Williams Mercedes1
F1-Planet.com