Home » Reports » GP van Canada: Vettel sleept pole uit het vuur

GP van Canada: Vettel sleept pole uit het vuur

Sebastian Vettel heeft op zaterdagmiddag in Montreal pole-position behaald voor de Grand Prix van Canada. De Ferrari-coureur sleepte de pole in de slotfase van de sessie uit het vuur na een hevige strijd met Lewis Hamilton. Mercedes leek na Ferrari’s dominantie in FP3 en Q1 de macht te grijpen met de snelste tijden in Q2 en de eerste run van Q3, maar een 1:10.240 van Vettel bracht alsnog de pole bij Ferrari. Max Verstappen kende een moeilijke kwalificatie. Een poging om op medium banden Q2 door te komen mislukte, waarna hij wisselde naar de soft en op weg was naar een sterke ronde die hem in Q3 zou brengen, maar een crash van Kevin Magnussen op het rechte stuk zorgde voor een rode vlag, waardoor hij zijn ronde moest afbreken en als elfde werd geklasseerd.

Montreal is een van de plekken in de wereld waar de tribunes op vrijdag al heel goed gevuld zijn en op zaterdag al overladen zijn. Al sinds hun Gilles Villeneuve hier in 1978 voor het eerst in zijn carrière zegevierde, zijn de Canadezen hartstochtelijk gepassioneerd van de Formule 1 en dat is in vier decennia niet anders geweest. Sindsdien is er eigenlijk ook altijd een grote steun geweest voor het team waar Villeneuve onlosmakelijk mee verbonden was: Ferrari. Er zijn traditioneel heel veel Ferrari-fans in Montreal en daar herinnerden ze vanaf de kant van de baan aan op het moment dat het erom ging: Sebastian Vettel ging na een droogte van zeventien races naar pole-position en de Duitser kreeg vanaf de tribunes een staande ovatie.

Het was dan ook een zinderend slot geweest van een kwalificatie waarin Ferrari en Mercedes nek aan nek gingen. Het onverwachte gebeurde toch, want net op het moment dat je dacht dat Hamilton en Mercedes het momentum beslissend naar zich toe hadden getrokken, sleepte Vettel met een heel sterke ronde de pole uit het vuur. De kwalificatie kende daarvóór al het nodige drama. Kevin Magnussen crashte in de slotfase van Q2. De Haas-coureur nam te veel snelheid mee uit de laatste chicane, raakte hard de Wall of Champions, raakte in een spin en raakte aan de overzijde ook nog de pitmuur. De crash bracht de rode vlag uit en die maakte dat de coureurs achter hem op de baan geen verbetering meer konden zetten. Onder hen: Max Verstappen.

Verstappen was Q2, evenals de beide Mercedessen en Sebastian Vettel, gestart op de medium band, maar kwam daarop niet verder dan een 1:11.800 en die tijd was niet goed genoeg om Q2 door te komen. Het dwong de Nederlander en Red Bull Racing om nog een stint te rijden en over te schakelen op de zachte band, wat zou impliceren dat hij de race ook op die band zou moeten starten. De crash van Magnussen zette echter een streep door een ronde die hem vrijwel zeker een plek in Q3 zou hebben gebracht. Letterlijk onverrichter zake moest hij terugkeren naar de pits en zou zich, inmiddels teruggevallen tot de elfde plaats, niet plaatsen voor Q3.

De Haas van Magnussen raakte bij de crash zwaar beschadigd en de Deen zal, met alle reparaties die nodig zijn, vrijwel zeker vanuit de pitstraat moeten starten. Zijn teamgenoot Romain Grosjean was ook indirect slachtoffer van zijn fout, want Grosjean was evenals Verstappen bezig aan een verbetering en bevond zich ten tijde van de crash nog in de drop zone.

Winst en verlies lagen zo heel dicht bij elkaar op zaterdag op Circuit Gilles Villeneuve. De spanning liep daarbij vanaf het opengaan van de pitstraat al systematisch op. Het gehele weekend werd al gesproken over de baanontwikkeling in Montreal, die onder de aangename, stabiele weersomstandigheden vanaf het eerste tot het laatste moment in de lift zou zitten. De baan begon op vrijdag extreem stoffig, maar zou naarmate er meer gereden werd steeds meer grip genereren en de rondetijden in een neerwaartse spiraal brengen. Die versnelde flink in Q1 van de kwalificatie, waarin de ontwikkeling echt zichtbaar werd. Steeds weer werden de snelste tijden aangescherpt, maar vonden ook alle coureurs achter de kop binnen een kwestie van enkele minuten tienden van seconden. Het loonde dan ook om meer dan één vliegende ronde te rijden.

Een van de coureurs die dat al vroeg in de gaten had, was Charles Leclerc. De Monegask had in Q1 als eerste van de topteams een tijd gezet in 1:11.786 en zette in een tweede ronde na een cooldown ronde een verdere verbetering naar 1:11.481. Sebastian Vettel volgde op dat moment op 0,2 seconde. Lewis Hamilton had een moeizame eerste ronde gehad met een wat moeizame eerste sector door een moeizaam insturen van Turn 2. De Engelsman meldde zich even later echter wel degelijk aan het firmament met een tijd die maar 0,037 seconde langzamer was dan die van Leclerc. Valtteri Bottas zou in 1:11.229 zelfs 0,2 seconde sneller gaan, maar de Ferrrari’s antwoordden in slagorde. Leclerc zette een 1:11.214, Sebastian Vettel ging even later 0,014 seconde sneller.

In het achterveld was het dringen voor de laatste top-15 plekken en niet minder dan vier teams waren erbij betrokken: Alfa Romeo, McLaren, Renault en Racing Point vochten voor lijfsbehoud. Lance Stroll, Nico Hülkenberg, Carlos Sainz. George Russell en Robert Kubica waren voorafgaand aan de laatste stints de coureurs in de gevarenzone. Stroll verbeterde zich, maar werd even later toch weer teruggedrukt nadat Hülkenberg zich veilig reed. Sergio Pérez werd door de verbetering van zijn teamgenoot in de gevarenzone gebracht en de Mexicaan verbeterde zich niet genoeg om Q2 te halen. De verbetering van Sainz naar de zesde tijd bracht Antonio Giovinazzi buiten de top-15. De Italiaan was echter nog bezig aan een verbetering, ging op het nippertje naar P15, maar dat ging ten koste van Kimi Räikkönen, die geen verbetering meer voor elkaar kreeg en werd uitgeschakeld.

In Q2 namen de beide Mercedessen in slagorde het initiatief. Ze hadden de medium band laten monteren en gaven daarmee hun intentie af voor een langere eerste stint in de race. Ze haalden op de op papier langzamere banden toch heel behoorlijke rondetijden: Lewis Hamilton opende in 1:11.336. De Mercedes was vooral sterk in de eerste twee sectoren van de baan, Ferrari dankzij het motorvermogen op het lange rechte stuk vooral in sector 3 en het was dankzij die laatste sector dat Sebastian Vettel een fractie sneller ging in 1:11.309. Valtteri Bottas ging in fout in de chicane bij Turns 3 en 4. Bij het uitkomen van de eerste apex brak de Mercedes uit. Bottas kon de auto nog net opvangen, maar moest de ronde afbreken. Charles Leclerc verremde zich in zijn ronde voor Turn 8 en verzuimde via het markeringspaaltje terug te keren op de baan. Dat voorval zou na afloop van de sessie door de stewards worden onderzocht.

Het was wel Leclerc die even later een nieuwe snelste tijd zette in 1:11.205. De Monegask was op de rode band begonnen en leek te profiteren van de extra grip van die band, maar Sebastian Vettel liet even later zien op de medium band daar niet voor onder te doen: hij verbeterde de tijd naar 1:11.142. Lewis Hamilton zou even later echter opnieuw aanzetten en nog eens sneller gaan. De Mercedes schoot op de gele band naar een 1:11.010. Bottas kwam in zijn kielzog als tweede door op 0,08 seconde. Die greep naar de macht was, ondanks dat de Mercedessen er nooit ver van af hadden gezeten, toch wat onverwacht.

Het zette de verhoudingen wel op scherp voor Q3, het moment waarop al het motorvermogen wordt vrijgegeven. Pierre Gasly opende als enig overgebleven Red Bull-coureur met een wat magere 1:12.185. Charles Leclerc liet met een 1:11.188 zien dat het toch zeker een seconde sneller zou moeten. Achter hem op de baan was Sebastian Vettel een halve seconde sneller, maar Lewis Hamilton was nóg sneller dan de twee Ferrari’s. De Engelsman zette de klok stil in 1:10.493 en was daarmee vier tienden sneller dan de poletijd van 2018. Het zou aankomen op de laatste stint. Hamilton was daarin net iets minder op de grens dan we vaak van hem zien. Hij had opnieuw wat vertraging in Turn 2 en bleef net wat te veel binnen de lijntjes. Vettel daarentegen maakte veel meer gebruik van de curbs en benutte het duidelijk sterkere motorvermogen van de Ferrari optimaal om er een 1:10.240 uit te persen.

Valtteri Bottas bezweek in zijn ronde onder de druk. De Fin had het evenals Hamilton eerder moeilijk bij Turn 2,  blokkeerde een wiel bij Turn 6 en deed dat even later opnieuw bij de hairpin. Hij ging daardoor wijd en verloor veel tijd. Hij kwalificeerde zich daardoor slechts als zesde.

Achter de kop kon Daniel Ricciardo zijn geluk niet op toen hij doorkreeg dat zijn ronde goed genoeg was voor P4: De Renault-coureur was sneller geweest dan Pierre Gasly en Valtteri Bottas en zal op zondag naast Leclerc vanaf rij 2 mogen starten.

De grootste blijdschap van de dag was er echter bij Vettel en Ferrari. De pole komt op een heel belangrijk moment voor Ferrari, dat in de afgelopen maanden week in, week uit werd verslagen door Mercedes, technisch tekort kwam, maar ook zichzelf het nodige te verwijten had. Dat alles ging op zaterdagmiddag even naar de achtergrond nu er eindelijk weer een succes kon worden gevierd en met een goed perspectief voor de race. Mercedes toonde weliswaar de beste snelheid over de lange stints, maar als Vettel Hamilton voor kan blijven na de start, dan hebben we zeker een race.

 

Grand Prix van Canada 2019

Kwalificatie

8 juni 2019
Circuit Gilles Villeneuve, Montreal


Baantemperatuur:  47’C
Luchttemperatuur:  21’C

PosCoureurTeamQ1Q2Q3
1Sebastian VettelFerrari1:11.2001:11.1421:10.240
2Lewis HamiltonMercedes1:11.5181:11.0101:10.446
3Charles LeclercFerrari1:11.2141:11.2051:10.920
4Daniel RicciardoRenault1:11.8371:11.5321:11.071
5Pierre GaslyRed Bull Honda1:12.0231:11.1961:11.079
6Valtteri BottasMercedes1:11.2291:11.0951:11.101
7Nico HulkenbergRenault1:11.7201:11.5531:11.324
8Lando NorrisMcLaren Renault1:11.7801:11.7351:11.863
9Carlos SainzMcLaren Renault1:11.7501:11.5721:13.981
10Kevin MagnussenHaas Ferrari1:12.1071:11.786
11Max VerstappenRed Bull Honda1:11.6191:11.800
12Daniil KvyatToro Rosso Honda1:11.9651:11.921
13Antonio GiovinazziAlfa Romeo Ferrari1:12.1221:12.136
14Alexander AlbonToro Rosso Honda1:12.0201:12.193
15Romain GrosjeanHaas Ferrari1:12.109-
16Sergio PerezRacing Point Mercedes1:12.197
17Kimi RäikkönenAlfa Romeo Ferrari1:12.230
18Lance StrollRacing Point Mercedes1:12.266
19George RussellWilliams Mercedes1:13.617
20Robert KubicaWilliams Mercedes1:14.393
F1-Planet.com